Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Duin wint brons op EK Afvalkoers

Dinsdag 17 augustus 2021

Track - Maike van der Duin heeft Nederland een eerste medaille bezorgd op het EK Baanwielrennen in Apeldoorn.

De Drentse won het brons op de afvalkoers. Het goud ging naar de Italiaanse Chiara Consonni. Maria Martins uit Portugal werd tweede.

Op het onderdeel waar elke twee ronden de achterste renster op de finish de wedstrijd moet verlaten, maakte Van der Duin direct een ijzersterke indruk. Maar in de slotfase kreeg de renster uit Assen – onlangs op de weg nog winnares van de Omloop der Kempen – het zwaar toen de besten in koers over bleven. “Maar toen we nog met vier waren, heb ik alles gegeven om een medaille te halen. Ik moest gewoon dat brons binnen halen en ben heel blij dat dit gelukt is” zei Van der Duin na afloop van de huldiging. Direct na het veilig stellen van haar podiumplaats moest ze de andere twee laten gaan, een sprint voor zilver of meer zat er niet meer in.

Van der Duin komt in totaal vier keer in actie op dit Europees kampioenschap op haar thuisbaan. De druk is met een eerste medaille van de ketel, maar de 19-jarige Drentse is nog niet tevreden. “Natuurlijk willen we scoren op onze thuisbaan. Maar we wisten dat we klaar waren voor dit kampioenschap, daar hebben we keihard voor getraind. Dit is een teken dat we inderdaad goed bezig zijn geweest. Hopelijk zit er nog meer in.”  

Afvalkoers vrouwen -23

1. Chiara Consonni (Ita)

2. Maria Martins (Por)

3. Maike van der Duin (Ned)

 

Individuele achtervolging vrouwen -23

1. Silvia Zanardi (Ita)

2. Lara Gillespie (Ier)

3. Abi Smith (Gbr)

 

Scratch junior-vrouwen:

1. Valentina Basilico (Ita)

2. Marith Vanhove (Bel)

3. Maja Tracka (Pol)

5. Nienke Veenhoven (Ned)

 


Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl