Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Duin naar Europese titel scratch

Woensdag 18 augustus 2021

Track - Maike van der Duin is in Apeldoorn Europees kampioene bij de beloften-vrouwen op de scratch geworden.

De Drentse bleef de Portugese Martins en de Italiaanse Fidanza voor in een machtige sprint, waarbij de Belgische Katrijn Declercq in extremis voorbij gestoken werd.

Gisteren won Van der Duin al brons op de afvalkoers. Van der Duin zag in de finale een Zwitserse en Belgische concurrente wegrijden. Vooral de laatste hield zenuwslopend lang stand. Maar de 19-jarige Drentse ging op twee ronden voor het einde vol vertrouwen aan, passeerde de stilgevallen Zwitserse en vervolgens reed ze naar en voorbij de Belgische Katrijn Declercq zo naar het goud. Vorig jaar won Van der Duin zilver, maar door het wiel te kiezen van de favoriete Martina Fidanza. Nu ging ze zelf aan en versloeg ze de Italiaanse – die brons won – en hield ze ook de Portugese Maria Martins – die in de afvalkoers voor haar eindigde – in een machtige sprint. ‘’Ik hield Fidanza wel in de gaten, maar het doel was wel degelijk om zelf voluit de sprint aan te gaan. Toen de Italiaanse leek te twijfelen en naar mij keek, wist ik dat ik het plan moest uitvoeren. Dat is geweldig gelukt.’’

Op de afvalkoers voor junior-vrouwen verdween Yuli van der Molen - die wel weer op haar fiets klom - na een valpartij uit koers.  Vincent Hoppezak greep met een vierde plek net naast de prijzen op de scratch voor mannen.



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl