Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

EK-selectie: jonge sprintploeg, ervaren duurteam

Woensdag 09 oktober 2013

Track - De KNWU heeft de selectie voor het Europees Kampioenschap op de baan rond. Bondscoach René Wolff begint met een nieuwe lichting sprinters aan dit toernooi, nadat Teun Mulder, Roy van den Berg, Willy Kanis en Yvonne Hijgenaar afscheid namen.

Voor Nederland gaan Jeffrey Hoogland, Hugo Haak en Matthijs Büchli de teamsprint rijden. Haak rijdt ook de keirin en de sprint, Hoogland ook de sprint, Büchli ook de keirin. Bij de sprintsters is Elis Ligtlee op alle onderdelen ingezet. Shanne Braspennincx rijdt behalve de teamsprint ook de sprint, Yesna Rijkhoff combineert de teamsprint met de keirin.

Duuronderdelen

Op de duuronderdelen komen Tim Veldt, Jenning Huizenga, Nick Stöpler en Dion Beukeboom in actie op de ploegachtervolging. Roy Eefting is daar reserve. Op de madison rijden de koppels Nick Stöpler-Yoeri Havik en Wim Stroetinga-Jens Mouris. Stroetinga rijdt ook de puntenkoers, net als Jesper Asselman. Tim Veldt tenslotte vertegenwoordigt ons land op het omnium. Bij de vrouwen zijn Kirsten Wild en Roxane Knetemann present op de puntenkoers, wat overigens geen oficieel EK is. Wild rijdt ook het omnium. Het EK vindt plaats van 18 tot en met 20 oktober in Omnisport Apeldoorn.

Hopen op medailles

René Wolff liet doorschemeren op de duuronderdelen met name op Kirsten Wild en de madisonkoppels zijn hoop gevestigd te hebben waar het om medaillekansen gaat. Bij de sprinters zijn Hugo Haak en Elis Ligtlee zijn speerpunten. "Op de sprintonderdelen staan de mannen op een hoger niveau, maar is de concurrentie ook moordender. We zetten in op het halen van de kleine finales op de teamsprints en in theorie zouden we op deze onderdelen en op de andere sprintnummers ook tevreden kunnen zijn met alleen vierde plaatsen. Maar natuurlijk hoop ik dat onze renners zich hier in Apeldoorn ook met de strijd om de medailles kunnen bemoeien." Op de ploegachtervolging van de mannen is de strijd om de derde en vierde plaats ook inzet en een nieuw Nederlands record. Wolff denkt dat de concurrentie hevig zal zijn. "Dit telt weliswaar nog niet mee in de olympische kwalificatie, maar landen als Duitsland, Engeland en Frankrijk komen wel met hun sterkste selecties. Dit EK is een soort testcase waar iedereen staat en hoe je het seizoen erop de kansen op succes moet inschatten. Het niveau zal daardoor vergelijkbaar zijn met 2011, toen dit voor veel landen in de aanloop naar de Olympische Spelen van Londen paste."

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl