Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Geen WK en naseizoen voor Dumoulin

Donderdag 09 september 2021

Elite men - Tom Dumoulin kan een streep zetten door de rest van het seizoen.

De vice Olympisch kampioen tijdrijden is vandaag op training aangereden en daarbij heeft de Limburger zijn rechterpols gebroken. Morgenochtend wordt Dumoulin in Maastricht geopereerd.

Tom Dumoulin was in de Ardennen zijn eigen Tour de Dumoulin, een evenement dat op 3 oktober op de agenda staat, aan het verkennen toen het noodlot toesloeg. Hij werd geschept door een afslaande auto, waarna hij via de motorkap op het wegdek belandde. “Het is vreselijk balen”, reageert hij. “Mijn seizoen is klaar. Dat is heel zuur, want ik kwam er net weer echt goed in. Ook tijdens de training vandaag voelde ik me echt heel sterk. Ik had wel veel vertrouwen dat ik nog een hele sterke maand kon rijden.”

Aan Dumoulin werden goede kansen toegedicht voor de wereldkampioenschappen later deze maand in België. Daarna zou hij nog een Italiaans programma afwerken met onder meer de Ronde van Lombardije. “Ik keek daar heel erg naar uit. Dat zijn wedstrijden die me heel goed liggen, maar het zal helaas niet meer voor dit jaar zijn.”

 Foto Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl