Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Konings wint nu ook Omloop Land van Bartje

Zaterdag 11 september 2021

National - Roan Konings heeft - minder dan een week na zijn zege in Valkenswaard - de Omloop door het Land van Bartje gewonnen en daarmee zijn leidende positie in de topcompetitie verstevigd.

In de sprint wees de renner van De Jonge REnner Max Mosmuller en Job Boontjes terug. Uiteindelijk sprintten 22 renners in de straten van Gieten, na een koers die vanaf het begin wist te boeien. Konings liet zich direct prominent van voren zien in die onrustige beginfase en was dan ook mee met de besten in koers, die uiteindelijk vijf minuten op de achtervolgers namen. 

''Ik had gedacht dat er meer aangevallen zou worden, maar ik was eigenlijk één van de weinigen die het probeerde. Uiteindelijk bleef alles samen en dat was voor mij ook een mooi scenario. Ik kan een sprint winnen, dat heb ik al vaker bewezen. En het was inderdaad minder spannend dan in Valkenswaard op de finish.'' Konings is eerste reserve voor het WK in Vlaanderen van over een kleine twee weken. ''Jammer genoeg zat ik er niet bij voor het wereldkampioenschap. Het enige wat ik nu kan doen is laten zien dat ik wel degelijk in goede vorm ben. En klassiekers winnen, is altijd mooi.''

1. Roan Konings (Jonge Renner), 2. Max Mosmuller (Schijndel), 3. Job Boontjes (Streetjump), 4. Tijn Louwerensen (WV Schijndel), 5. Eskil Huiting (Meteoor-Assen-Roden), 6. Maxime Duba (Sreetjump), 7. Jasper Huitema (Willebrord WV), 8. Jordi van Heijst (WV Schijndel), 9. Tamar Spiero (Westland WV), 10. Pepijn Veenings (Streetjump)

Foto Sportfoto

 


Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl