Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rixt Hoogland eindwinnares VIRO Cup

Maandag 27 september 2021

National - Rixt Hoogland heeft de VIRO Criterium Cup Twente gewonnen bij de vrouwen.

In de Ronde van Enschede in haar woonplaats werd de 26-jarige wielrenster zaterdag vijfde en onderweg pakte ze ook een karrevracht aan punten in de tussensprints. Dat was genoeg om de eindzege binnen te halen.

De elite/beloften mannen en amateurs mannen reden dit weekend twee koersen en stonden naast in Enschede ook in de Ronde van de Vijver in Hengelo aan de start. Daar zijn Lars Timmers en Wietse Kamp nu de leiders. Komende zondag 3 oktober is de Ronde van Oldenzaal de laatste wedstrijd binnen de VIRO Criterium Cup Twente.

In Enschede maakten de vrouwen er een zware wedstrijd van, waarbij veelvuldig werd aangevallen. Ontsnappen bleek echter niet mogelijk, waarna een massasprint onafwendbaar was. Daarin trok Anne van Rooijen uit Driel de winst naar zich toe, voor haar Goorse ploeggenote Marit Cent. Mareille Meijering uit De Meern werd derde. Op het eindpodium van de VIRO Criterium Cup Twente mocht Hoogland na afloop plaatsnemen op het hoogste schavot. Cent eindigde als tweede, terwijl Wendy Oosterwoud uit Borne derde werd.

Voor zowel de elite/beloften mannen als de amateurs mannen werd naast de Ronde van Enschede ook de Ronde van de Vijver verreden. Met de Ronde van Oldenzaal nog voor de boeg is bij hen de spanning om te snijden. Kamp, die zijn broer Hidde Kamp in Enschede zag winnen, verloor op zaterdag de leiderstrui bij de amateurs. In zijn eigen woonplaats Hengelo veroverde hij hem een dag later echter terug. Dat deed Kamp door derde te worden achter Martijn Dijkstra (Hardenberg) en Ard Stuiver (Zwolle). Hij heeft in de stand echter evenveel punten als Enschedeër Rob van den Berghe, waar Coen Bosch uit Twello op slechts drie punten volgt.

Bij de elite/beloften mannen zijn de verschillen ook nog klein. Lars Timmers uit Kaatsheuvel staat na een zesde plek in Hengelo aan de leiding, maar of hij het sprookje van de eindzege ook veilig kan stellen is nog de vraag. Jelle Johannink uit Denekamp, die in 2019 de vorige editie van de VIRO Criterium Cup Twente won, is na het missen van de Ronde van Goor in het afgelopen weekend plots dichtbij gekomen. Hij staat echter nog wel vierde, terwijl Glenn Edelenbos (Enschede) en Martijn Dijkstra nog minder punten moeten goedmaken.  

 

 


Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl