Einde seizoen Van Vleuten na val in Hel

Zaterdag 02 oktober 2021

Women - Annemiek van Vleuten heeft bij een val in Parijs-Roubaix twee breuken in haar schaambeen opgelopen. Ook werd later een schouderbreuk geconsteerd.

Daarmee moet de renster van Movistar voorlopig rust houden. Ze mist daardoor de Women's Tour en de Ronde van Drenthe.

Van Vleuten was vooraf nog verheugd over de komst van de Franse klassieker op de vrouwenkalender, maar schatte al in dat ze niet voorin verwacht hoefde te worden.

''Net voor de Carrefour de l’Arbre, met nog 15 kilometer te gaan, zat ik achter twee meiden van Parkhotel Valkenburg. Die gleden uit. Daardoor moest ik ook in de remmen en viel ik, een val waarbij ik dus mijn bekken op twee plekken heb gebroken en ook mijn schouder gebroken heb. Ik reed op dat moment dus gewoon om naar de finish zien te komen, maar nu baal ik heel erg dat ik niet gewoon ben afgestapt, want ik moet hier een hoge prijs voor betalen.”

Na de eerste onderzoeken in Frankrijk, is Van Vleuten naar Nederland vervoerd. “Ik ben met de ambulance naar het Rijnstate Ziekenhuis gebracht. Het allerergst vind ik het dat mijn seizoen zo eindigt en ik vond het heel erg om te horen aan mijn bed gekluisterd ben. Inmiddels is bij onderzoek in het Rijnstate gelukkig gebleken dat dat niet hoeft. Er is geen operatie nodig, maar  drie weken plat liggen om het bekken aan elkaar te laten groeien, zoals ik eerst te horen kreeg, is niet nodig. Ik mag me voortbewegen op geleide van pijn, met wat krukken. Dat zal nog wel lastig worden, want door de schouder kan ik bijna niks doen en zal op krukken lopen wel ingewikkeld worden..”

Foto Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl