Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Daan Olivier is tweede in Parijs-Tours -23

Zondag 13 oktober 2013

Elite men - Daan Olivier heeft zijn wegseizoen afgesloten met een tweede plaats in Parijs-Tours voor beloften. De renner van het Rabobank Development Team hoefde alleen de Fransman Flavien Dassonville voor te laten gaan.

Olivier Le Gac mocht als derde mee op het podium. Nick van der Lijke en Dylan van Baarle eindigden als zevende en tiende in deze najaarsklassieker voor beloften. Omdat ook Rick Zabel namens zijn ploeg nog zesde werd was manager

Sterke afsluiting

Arthur van Dongen van het Rabobank Development Team tevreden. "Als team presteren we hier opnieuw heel sterk. Met vier man in de top 10 eindigen na een lang en succesvol seizoen is toch niet niets. Het zijn ook de vier renners uit onze ploeg die volgend jaar prof gaan worden, ze laten opnieuw hun klasse zien. Daan wist dat het in de sprint lastig zou worden, maar helaas konden zijn ploeggenoten daarachter door pech hem niet bijstaan. Tusveld kwam ten val in de bocht, waar later ook enkele profs tegen de grond sloegen en daardoor wisten drie renners weg te komen uit de groep achtervolgers. Daar zat niemand van ons bij en dat scheelt in de finale natuurlijk toch. Later kwamen Rick Zabel en Nick van der Lijke nog wel weg voor plek zes en zeven, maar dat was te laat om zich nog met de strijd om de podiumplaatsen te bemoeien. Zitten zij wel met die drie achtervolgers mee, dan kan Daan zijn benen stil houden en hadden we de kaarten meer in handen. Maar het is gelopen zoals het is, het was voor de ploeg toch gewoon een sterke afsluiting van een goed seizoen."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl