Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lavreysen goud, Hoogland zilver op WK Keirin

Donderdag 21 oktober 2021

Track - Harrie Lavreysen heeft de wereldtitel op de keirin gewonnen. Daarmee prolongeerde hij de titel in Roubaix. Jeffrey Hoogland werd tweede.

''Dit was echt vet'' zei winnaar Harrie Lavreysen. ''Het was natuurlijk twee keer niet gelukt, op de Spelen en op het EK om te winnen. Maar ik voelde me vandaag zo goed en kon de halve finale van kop af winnen. Daarom besloot ik in de finale van 2,5 ronde te gaan, ongeacht van de loting. Ik reed eigenlijk een perfecte rit voor Jeffrey, maar ik had er veel vertrouwen in. Ik ben er zelfverzekerd in gegaan, vandaag is voor mij.''

Roy Eefting was daarvoor vierde geworden op het wereldkampioenschap scratch in Roubaix.

De Nederlander kwam in de slotfase hard opzetten, maar moest veel meters goed maken, waardoor hij net naast de medailles greep. De Fransman Donovan Grondin greep de titel voor de Belg Tuur Dens en de Brit Rhys Britton.

En toch had Eefting het gevoel dat hij heel dichtbij de zege was. De renner uit Grolloo was ronduit teleurgesteld. ‘’Dit was  een gemiste kans, die heb ik goed verpest. Als ik vooraf een scenario had moeten uittekenen, dan was het als vandaag geweest. Maar ik kan het niet omzetten in een medaille. Ik zat achter een paar renners die moesten lossen. Daar mag je niet zitten, het is een beginnersfout. Mijn tactiek is altijd om er van achteruit omheen te rijden, maar dan wel vanuit de groep zelf en niet van achter die mannen die al niet meer tot de groep behoorden. Ik had anders een goede kans gehad om te winnen. Dat kan ik alleen mezelf kwalijk nemen.’’ Eefting rijdt later dit WK nog het omnium

Eerder op de avond sneuvelde Shanne Braspennincx in de kwartfinale van het sprinttoernooi. Ze werd in twee manches verslagen door de Duitse Emma Hinze.

Foto: Sportfoto

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl