Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rick van Breda in Noordwijk de slimste

Zondag 24 oktober 2021

Offroad - Rick van Breda heeft De Flexwinkel MTB Beachrace van Noordwijk op zijn naam geschreven.

De mountainbiker/wegrenner uit het Team ABLOC arriveerde solo op de Koningin Wilhelmina Boulevard. Mike Kes (Piet de Wit) won uit een groep van vier de sprint om de tweede plaats met achtereenvolgens Europees- en nationaal strandkampioen Ivar Slik (ABLOC) en Ex-Europees strandkampioen Jasper Ockeloen (Team Ockeloen) in zijn wiel. Tessa Neefjes (Liv-Giant) zegevierde bij de vrouwen.

Tekst Dan Rolandus

‘’We hebben met z’n allen op de eerste strandrace zitten wachten en je ziet wel in welke grote getalen dat de bikers naar Noordwijk zijn gekomen en dat ik dan de eerste race mag winnen is helemaal geweldig’’, straalde de 31-jarige winnaar van oor tot oor. ‘’Ik was vooraf niet zo zeker van mijn zaak, maar ik merkte dat ik bij de opgang naar de eerste doorkomst toch wel lekker kon doortrappen en vervolgens op mijn sprint kon vertrouwen. De laatste opgang verliep nogal vreemd, want Jules (de Cock, DR) en mijn ploeggenoot Ivar Slik namen aanvankelijk de afgang, in plaats van een stukje verder de opgang naar de boulevard. Daar reed ik met Jim Kes en Tibor Zwaan naar boven en sloeg een gaatje. Het was voor mij een rode loper om tegen twee man te sprinten en toen die twee van de fiets af moesten was het voor mij een koud kunstje en was het op de boulevard genieten en ontspannen naar de finish rijden. We hopen het ‘riedeltje’ van 2019 voort te zetten met mijn ploeggenoten Ivar Slik en Stijn Appel. De ambitie is om de overwinning bij elke strandrace binnen de ploeg te houden’’, aldus Rick van Breda uit Den Helder.

Opvolger Sebastian Langeveld

De Strandrace van Noordwijk, meetellend voor de KNWU Strandracetopcompetitie, werd langs het Noordzeestrand richting Katwijk en noordelijk richting Zandvoort onder ideale weersomstandigheden verreden. Na de start op het strand ter hoogte van het Strandpaviljoen De Zeemeeuw formeerde zich kopgroep van acht man met Rick van Breda, Tibor Zwaan, Bram Rood, Ramses Bekkenk (met zijn gouden kapsel), Jasper Ockeloen, Bram Imming, Mike Kes en Jeroen van Gestel. Later voegde er nog een groepje bij met onder andere Ivar Slik en Richard Jansen. Bij de tweede doorkomst waren ook Joost Geluk, de Belgen Benoit Daeninck en Kenny Geluykens, Raphael Mouton, Ward Koster en Sybren Welling aangesloten. Rick van Breda werd uiteindelijk de opvolger van Sebastian Langeveld in 2019. Mike Kes (Team Piet de Wit) was blij verrast met zijn tweede plaats. ‘’De tweede plaats kwam zomaar binnenvallen, want ik ben voorheen zelden bij de eerste dertig geëindigd. Maar toch, ik was de afgelopen twee weken zeer gespannen, ook goed in vorm, dus ik wist dat het er inzat. Er zijn dan nog zeer veel factoren die iets moois kunnen bederven. Het was opletten om van voren te blijven, zat bij de eerste doorkomst al bij de eerste acht. Daarna zijn we met een groep van een kleine twintig man doorgereden. De laatste schifting was bij het laatste keerpunt in Zandvoort en met die groep zijn we bij de finish gekomen. In de sprint haalde ik Ivar Slik nog net in. Ik hoopte op een plaats bij de eerste vijf en als het podium er dan uitkomt, mag ik meer dan tevreden zijn’’, besloot de 22-jarige Volendammer. Ivar Slik finishte net voor Jasper Ockeloen als derde. ‘’Ik ben blij dat ik nog op het podium terecht ben gekomen.’’

Tessa Neefjes

Tessa Neefjes uit Wervershoof zegevierde bij de vrouwen overall. De Noord-Hollandse uit de ploeg van Liv-Giant maakte deel uit van een groep van vier met daarin Europees strandkampioene Nina Kessler, Lieke de Cock en Yvette Koning. Nadat Nina Kessler twee keer lek had gereden en De Cock en Koning het tempo niet meer konden volgen was het in de laatste ronde vrij baan voor Tessa Neefjes. ‘’Eindelijk na anderhalf jaar mogen we het strand weer op voor een wedstrijd. Het was met een zonnetje erbij genieten. We hebben kop over kop gedraaid, maar onderweg waren er ook technische passages, vond ik wel leuk. Nina reed lek en ik ben vervolgens op de rechte stukken weggereden. Het was ook een mooie training voor het NK op de weg elites zonder contract volgend weekend op de VAM-berg. Ik had zaterdag al goede benen in de Drentse Acht. En deze overwinning in Noordwijk is een mooie binnenkomer.’’

Uitslag Flexwinkel MTB Beachrace Noordwijk: 1. Rick van Breda (Den Helder), 2. Mike Kes (Volendam), 3. Ivar Slik (Bergen), 4. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 5. Tibor Zwaan, 7. Ward Koster (Amsterdam), 7. Raphael Mouton (Petten), 8. Thomas Chamon (Klerken, B.), 9. Benoit Daeninck (Marck, B.), 10. Jules de Cock (Eindhoven).

Vrouwen overall: 1. Tessa Neefjes (Wervershoof), 2. Lieke de Cock (Eindhoven), 3. Yvette Koning (Stompetoren), 4. Karen Brouwer (Spaarndam), 5. Emilie van Geijn (Giessen).

 

 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl