Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

19 landen op EK Veldrijden VAM-berg

Woensdag 03 november 2021

Offroad - Komend weekeinde zijn maar liefst 323 renners uit negentien landen actief op het Europees Kampioenschap Veldrijden op de VAM-berg.

De grootste categorie is die van de junioren, waar maar liefst 82 renners het vertrek nemen. Bij de beloften-mannen komen zeventig renners aan de start, bij de junior-vrouwen 55, bij de vrouwen-beloften 40, bij de mannen elite 39 en er starten 37 elite-vrouwen.

Behalve uit Nederland en België komen de deelnemers uit Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Polen, Slowakije, Spanje, Zweden en Zwitserland.

De organisatie is klaar om vele duizenden toeschouwers te herbergen op het Dak van Drenthe. De nieuwe maatregelen van de overheid vragen van de organisatie om bij alle aanwezigen op het EK de QR-code te scannen van hun coronapas. Na een groen vinkje kan er onbelemmerd gekeken, aangemoedigd, gefeest, gegeten en gedronken worden op de nieuwe wielerhelling van Nederland.

Bovenop de VAM-berg is een grote publiekstent geplaatst waar alle veldritsupporters sfeervol en gastvrij ontvangen worden met muziek, eten en drinken. Ook op diverse andere punten rond het parcours zijn horecagelegenheden voorzien en zorgen dweilorkesten voor extra sfeer. De organisatie is blij de sportliefhebbers weer te mogen verwelkomen voor een (vernieuwde) kennismaking met de Col du VAM. Streven is om er samen een geweldig en verantwoord wielerfeest van te maken.

Nog geen tickets? Wees er snel bij, er zijn nog kaarten beschikbaar.

Foto: SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl