Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Programma NK Baan Apeldoorn is bekend

Vrijdag 19 november 2021

Blog - Omnisport verwelkomt op 27, 28 en 29 december de nationale top van het baanwielrennen bij het Nederlands Kampioenschap Duur en Sprint in Apeldoorn.

Ook de Paracycling-categorieën komen tijdens die nationale kampioenschap aan bod. Organisator Libéma Profcycling zou deze drie dagen graag de tribunes gevuld zien, maar de kaartverkoop gaat pas open op het moment dat het toegestaan en verantwoord blijkt om toeschouwers toe te laten.

Daar zal na het aflopen van de huidige lockdownmaatregelen meer inzicht over verschaft kunnen worden. De afgelopen Apeldoornse edities van het NK toonden aan dat veel sportliefhebbers hun weg naar dit Nederlands kampioenschap vonden om in hun kerstvakantie te genieten van het wielerspektakel dat geboden werd door zowel de huidige als de opkomende sterren van het wielerpeloton.

Vast staat dat op maandag 27 december direct wordt begonnen met een spectaculair onderdeel: het sprinttoernooi bij de mannen. We hebben in ons land met Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland immers de beste twee sprinters van de wereld in huis. De vrouwen rijden op deze dag een keirintoernooi en een puntenkoers. Terwijl bij de mannen ook nog de Nederlandse titels op de individuele achtervolging en de scratch vergeven worden. De paracyclists strijden om het goud op de onderdelen achtervolging, 500 meter en kilometer tijdrit.

Een dag later – op dinsdag 28 december – strijden de manen om de keirintitel en om het goud op de puntenkoers. De vrouwen hebben dan hun sprinttoernooi en ook worden de titels op de achtervolging en scratch vergeven. Op de afsluitende woensdag 29 december staan de NK’s koppelkoers voor mannen en vrouwen op de rol, zijn de NK kilometer bij de mannen en de 500 meter bij de vrouwen voorzien en rijden de mannen en vrouwen de afvalkoers.

Libéma Profcycling houdt alle betrokkenen de komende tijd om de hoogte over de mogelijkheden om het NK bij te wonen en over de deelnemers aan het toernooi. Het gehele programma, ook voor de jongeren categorieën, is hier te vinden.

Foto Sportfoto

 

 Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl