Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kampioenen schrijven geschiedenis op ploegachtervolging

Zondag 21 november 2021

Track - Bijzondere kampioenen vandaag op het NK ploegachtervolging in Apeldoorn vandaag. De winnende formatie was een combinatie van paracyclists en twee renners die normaal als piloot op de tandem rijden. Een gecombineerde ploeg dus. Voor het eerst was een dergelijke combinatie aanwezig op dit NK.

Patrick Bos en Timo Fransen verschenen in de baan met de paracyclists Stijn Boersma en Martin van de Pol als achtervolgingskwartet. In de finale haalden zij Miquel van Tineleen, Maxime Duba, Sal Meijers en Marijn Schapen in. ´Ze probeerden ons direct in te halen, maar uiteindelijk werd het andersom´ zag Bos, die zijn team op sleeptouw wist te nemen in de fase daarna.´Wij moesten als team in de aanloop nog even schakelen omdat Daniel Abraham Gebru uitviel. Gelukkig kon Stijn Boersma invallen en zetten we hier een mooie tijd neer. We blijven met 4.18 natuurlijk ver van de reguliere winnende tijden van de afgelopen jaren, maar dit was wat er met dit team inzat. Mooi dat het tot goud leidt.´ 'En met een betere voorbereiding kunnen we volgend jaar ook sneller' vulde Van der Pol aan. Christian Evers, Chris Kisters en Duncan van Norel werden derde.

Bij de vrouwen was er niet genoeg animo voor een kampioenschap. Rensters als Amber van der Hulst, Lonneke Uneken, Daniek Hengeveld en Marit Raaijmakers kregen daardoor niet de kans voor het rood-wit-blauw te gaan.

Foto: © CyclingOnline.nlEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl