Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zesdaagse Rotterdam weer van de baan

Dinsdag 23 november 2021

Track - Na bijna twee jaar afwezigheid zou de Wooning Zesdaagse in december weer plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. De organisatie heeft  moeten besluiten, vanwege de ontstane onzekerheid door de huidige Covid-19 situatie, de Wooning Zesdaagse 2021 te annuleren.

De 39e editie van het baanwielerevenement zal plaatsvinden van 6 t/m 11 december 2022 in Rotterdam Ahoy.

De coronamaatregelen die gelden tot en met 4 december 2021 hebben veel effect op (sport)evenementen en de evenementenbranche. De onzekerheid over het effect van de huidige maatregelen en welke maatregelen er na 4 december nog zullen gelden, is groot.

Erika Bronkhorst, Manager Events Rotterdam Ahoy: "Na de aangekondigde maatregelen hebben we alle mogelijke scenario’s opnieuw onderzocht. Maar door de huidige maatregelen mogen we het evenement niet organiseren, en hoe dat na 4 december gaat zijn, is nog hoogst onzeker. Daarom hebben we moeten besluiten om het evenement te annuleren. Over anderhalve week begint de opbouw van het evenement, we kunnen niet langer wachten. Bezoekers, partners en sponsoren blijven dan te lang in onzekerheid.”

De voorbereidingen voor de Wooning Zesdaagse waren in volle gang. "Dit voelt als een klap in het gezicht, want tot twee weken geleden was er geen sprake van het niet laten doorgaan van het evenement. We gingen er vol voor en hadden er enorm veel zin in. Er stond een mooie editie op de planning met een sterk deelnemersveld, de Nederlandse sprinttop en een nieuw ritme met de finaledag op zondag. Helaas kan er dit jaar geen volwaardige en ver antwoorde editie van de Wooning Zesdaagse plaatsvinden. Maar we kijken nu vooruit naar 2022, waarin we deze ambities zullen voortzetten.”

De kaarten blijven geldig voor de volgende uitgave.

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl