Silke Smulders zevende aanwinst Liv Racing

Vrijdag 26 november 2021

Women - Liv Racing heeft zijn zevende versterking voor 2022 binnen. Vanaf 1 januari draagt Silke Smulders het shirt van het Nederlandse WorldTeam, dat dan verder gaat onder de naam Liv Racing Xstra.

De ploeg kondigde met Giorgia Bronzini en Wim Stroetinga eerder ook al een vernieuwd sportief management aan.

Smulders (20) zegt: ''Samen met het teammanagement heb ik in de zomer gesproken over mijn persoonlijke doelstellingen en de ambities van de ploeg. Dat gesprek was heel prettig en relaxed. Het versterkte mijn positieve gevoel dat ik als buitenstaander altijd al bij dit team had. Liv Racing oogt voor de buitenwereld strak en professioneel. Daarnaast spreekt de aanvallende manier van koersen heel vaak tot de verbeelding. Ik ben blij dat ik daar vanaf volgend seizoen onderdeel van mag uitmaken”, zegt Smulders.

“Ik heb afgelopen seizoen voor het eerst op het hoogste niveau gereden. In de lastige wedstrijden met glooiende profielen heb ik me steeds redelijk gemanifesteerd. Ik zat er vaak bij en wil nu langzaamaan ook leren finales te rijden. Daarnaast zouden de voorjaarsklassiekers me in theorie moeten liggen – die heb ik tot dusver weinig gereden. Met deze transfer naar Liv Racing Xstra, een vernieuwde trainingsaanpak en het tactisch inzicht en de ervaring van Giorgia Bronzini en Wim Stroetinga moet ik een volgende stap in mijn carrière kunnen zetten.”

Liv Racing versterkte zich eerder al van zes andere rensters: Eva Buurman, Amber van der Hulst, Quinty Ton (Nederland), Katia Ragusa, Rachele Barbieri (Italië) en Tereza Neumanova (Tsjechië). Zes rensters die in 2021 al onderdeel uitmaakten van de ploeg, dragen ook in 2022 de paarse Cuore-outfit. Dat zijn: Jeanne Korevaar, Sabrina Stultiens (Nederland), Ayesha McGowan (Verenigde Staten), Alison Jackson (Canada), Marta Jaskulska (Polen) en Valerie Demey (België).

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl