Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Robbert de Greef: ‘Leef nu nog meer voor het wielrennen’

Dinsdag 12 maart 2013

Elite men - Wie het nationale wielrennen de afgelopen twee weken heeft gevolgd, kan de naam Robbert de Greef moeilijk zijn ontgaan. De 21 jarige renner van Cyclingteam Jo Piels werd tweede in de Houtse Linies, pakte zaterdag de winst in de Witte Kruis Classic en kwam weer een dag later hard ten val in Rucphen.

Laten we beginnen met de val in Rucphen? Wat is de schade?
“Ik viel hard op mijn hand, die is flink gekneusd. Maar ik heb gelukkig niets gebroken. 700 meter voor de streep was er al een valpartij, dat gebeurde achter me. Maar even verderop ging er iemand voor me onderuit en kon ik niet meer reageren. Het leek erger dan het uiteindelijk was, ook omdat ik een wondje had op mijn hoofd dat flink bloedde. Als het even meezit kan in dit weekend gewoon koersen.”

Een dag eerder boekte je misschien wel je mooiste zege tot nu toe.
“Ja, de zege in de Witte Kruis Classic sla ik zeer hoog aan. Het is mijn eerste klassieke winst, dus daar ben ik ongelofelijk blij mee. Het was een loodzware wedstrijd. Het regende, waaide, het was koud. Het peloton viel in stukken uit elkaar. Ik zat in de eerste groep van een man of 40. Daaruit ontsnapte ik met drie man: Dries Hollanders, Mats Boeve en Geert Jan Jonkman. Ik was de enige die daarna twee keer een demarrage van Hollanders kon beantwoorden, en ik klopte hem in de sprint.”

Hoe verklaar jij je uitstekende start van het seizoen?
“Sinds afgelopen zomer rijd ik voor Jo Piels. Het is een Continental Team en dan merk je dat alles toch wat beter is geregeld. Deze winter heb ik ook nog meer voor het wielrennen geleefd. Nog iets harder getraind, nog wat meer uren erin gestopt. Ik studeer 'sport, economie en communicatie', maar dat is goed te combineren met wielrennen.”

Wat zijn nu je volgende doelen?
“Dit seizoen hoop ik nog een paar mooie uitslagen te rijden, met het liefst een uitschieter in een 1.1.wedstrijd tussen de profs. Vorig jaar werd ik dertiende in de Münsterland Giro, dus ik weet dat ook dat kan. Uiteindelijk hoop ik natuurlijk de stap naar de profs te kunnen maken.”

Robbert de Greef klopt Dries Hollanders in de Witte Kruis Classic.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl