Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slik verdedigt titel op EK Strand, Kessler niet

Donderdag 09 december 2021

Offroad - Aanstaande zondag 12 december gaat het EK-Strandkampioenschap in het Franse Duinkerke voor mountainbikers van start. Ivar Slik (ABLOC) bij de elitebikers en Nina Kessler (Team TIBCO-SVB) bij de elitevrouwen veroverden in 2019 in hetzelfde Duinkerke de Europese titels.

Tekst: Dan Rolandus

Ivar Slik zal zijn EK-titel wel verdedigen, maar Nina Kessler heeft met haar nieuwe ploeg Team BikeExchange Jayco andere verplichtingen. ‘’Erg jammer, ik had graag meegedaan, maar zaterdag ga ik met de ploeg op trainingskamp naar Cambrils in Spanje’’, verklaart Nina Kessler haar afwezigheid. ‘’Ik was er op de teampresentatie in september niet bij. De eerste dag staat aanstaande zaterdag in het teken van kennismaken, gevolgd door fietsmetingen en een mediadag. Daarna gaan we een week lang trainen.’’

Voor Ivar Slik staat er niets in de weg om te gaan voor prolongatie van zijn in 2019 behaalde Europese strandtitel. ‘’Zondag wordt de grote dag, ik heb er veel zin in, voel me goed, dus ga ik er alles aan doen om mijn trui te verdedigen. De laatste twee strandwedstrijden in België in Bredene en De Panne waren minder. In De Panne ging het eigenlijk niet zo slecht, maar ik kwam op 15 kilometer van de streep ten val. Toen ik weer aansloot aan de staart van de groep, was het beste ervan af. Ik werd nog zevende, maar voor die plek was ik niet naar De Panne gekomen. Ik heb aan de strandraces in Noordwijk (derde achter zijn winnende ploeggenoot Rick van Breda en Mike Kes, DR) en mijn overwinning in Hoek van Holland-Den Helder een goed gevoel over gehouden. Ik voel me nu ook goed, dus neem ik dat gevoel mee naar Frankrijk.’’ Ivar Slik wordt vergezeld door zijn ploeggenoten bij ABLOC, Rick van Breda, Stijn Appel en Martins Pluto. De start is om 11.00 uur. Info.

Overzicht winnaars Europees Strandkampioenschap: 

2016: Jasper Ockeloen & Pauliena Rooijakkers 

2017: Jasper Ockeloen & Riejanne Markus 

2018: Lars Boom & Pauliena Rooijakkers 

2019: Ivar Slik & Nina Kessler

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl