Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Fem van Empel imponeert in sneeuw Val di Sole

Zondag 12 december 2021

Offroad - Fem van Empel heeft haar eerste grote zege bij de elite-vrouwen behaald. De wereldkampioene bij de vrouwen -23 won in de sneeuw de wereldbeker in Val di Sole.

De goed gestarte Brabantse uit de formatie Pauwels Sauzen-Bingoal zag in de slotfase Marianne Vos hard opkomen, maar hield het hoofd koel in de sneeuw. Vos stak even voorbij net voor de streep, maar bleef achter een paaltje hangen, waardoor Van Empel alsnog naar de winst ging. Maghalie Rochette werd derde. Achter Eva Lechner reed Denise Betsema naar de vijfde stek.

Fem van Empel had een sterke race, maar de slotfase was voor haar ook heel enerverend. 'Het was voor de rensters achter me een boost dat ze naar me toe konden rijden. Maar Vos en Rochette moesten natuurlijk nog heel diep gaan om die kloof te dichten Ik hoopte nog een beetje overschot te hebben voor de sprint. Mentaal was het even lastig toen Marianne voor me kwam en viel, maar ik kon toch net genoeg voorsprong nemen voor de laatste honderden meters. Mijn doel was om een keer op het podium te eindigen, dat is nu wel gelukt. Check.''

Spannend was het wel degelijk. ´Ook omdat ik had gehoopt op vier rondjes in plaats van vijf. Het bleken er uiteindelijk vijf, waarna ik mentaal toch even moest schakelen. Toch maakte ik steeds meer foutjes, maar ik ben alles blijven geven. Toen Marianne alsnog kwam aansluiten, besloot ik op mijn sprint te mikken. Tot... Marianne mij in de voorlaatste bocht voorbij snelde, maar zowaar achter een paaltje bleef hangen en ook mij ophield. Mijn eerste profzege en meteen een Wereldbeker. Ik ben onwaarschijnlijk trots. Na een moeilijke start van het seizoen door een paar kleine kwaaltjes, ging het de voorbije weken steeds beter. En nu dit. Dat geeft een fantastisch gevoel."

Marianne Vos keerde terug in competitie met een tweede plek. Al zat er meer in. “Ik gokte op een aanval in de laatste afdaling, maar daar maakte ik de fout. Het was daarna nog te kort om haar in te halen. Ik mag blij zijn met mijn tweede plek en met het feit dat ik op het eind nog meedeed voor de overwinning”, sprak Vos na haar tweede plaats.

Wout van Aert won de mannenwedstrijd. Corné van Kessel was de enige Nederlandse mannelijke deelnemer in Val di Sole. Hij werd tiende.

Foto's: © Sportfoto - Oscar de Waele

Top 10 vrouwen

 

Top 10 mannenEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl