Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Brand wint haar vijfde wereldbeker van de winter

Zondag 26 december 2021

Offroad - Lucinda Brand heeft de wereldbekerwedstrijd in Dendermonde gewonnen. De wereldkampioene moest in de beginfase onder anderen Bakker, Betsema, Pieterse en Vos nog voor laten, maar stelde in de slotfase orde op zaken.

In de derde ronde nam Brand beetje bij beetje afstand, Betsema hield lang stand, maar moest de Zuid-Hollandse uiteindelijk laten gaan. Het gevaar kwam vervolgens vooral van de Amerikaanse Honsinger, die de tweede plek zou opeisen. Betsema moest genoegen nemen met plek drie en ziet beetje bij beetje Brand verder afstand nemen in de wereldbekerstand. Marianne Vos en Shirin van Anrooij maakten de top 5 vol.

Het was geen perfecte wedstrijd voor Brand, maar uiteindelijk wel met het optimale resultaat. ''Ze starten heel hard en ik zat in het gedrang. Ik moest wat geduld hebben om ruimte te krijgen. Het was zaak rustig te blijven. Op dit parcours komen de sterken vanzelf boven. Honsinger kwam sterk op, maar ik hield haar goed in de gaten. Ik had nog kunnen versnellen als het nodig was. Ik probeerde op safe te rijden.''

Foto: © Sportfoto

Top 10



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl