Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tim van Dijke wordt eerder prof bij Jumbo-Visma

Dinsdag 28 december 2021

Track - Tim van Dijke wordt al per 1 januari profrenner bij Team Jumbo-Visma. De Nederlands kampioen bij de beloften zou aankomend jaar nog rijden onder de vlag van Jumbo-Visma Development Team, om vervolgens over te stappen naar het World Tour-team. Vanwege het vertrek van Dylan Groenewegen en de snelle ontwikkeling van Van Dijke wordt hij in 2022 al renner van de hoofdmacht van de Nederlandse ploeg. De Zeeuw boekte aan het einde van het afgelopen seizoen zijn eerste profzege in de Cro Race.

De 21-jarige belofte heeft een goed gevoel bij zijn vervroegde overstap. “Ik was natuurlijk al trots en blij dat ik in 2023 en 2024 deel zou uitmaken van de World Tour-ploeg, maar het is mooi dat ik nu een jaar eerder al overstap. Ik verwacht dat ik een hele hoop nieuwe ervaringen ga opdoen waar ik veel van ga leren. Afgelopen seizoen was er al één met goede leermomenten en dat gaat aankomend jaar niet anders zijn. Op sommige momenten zal ik het natuurlijk zwaar krijgen, maar dat bevordert mijn ontwikkeling. Het voelt goed om er weer een schepje bovenop te doen. Daarnaast is het leuk dat mijn broer Mick en ik nu min of meer tegelijk overstappen naar de World Tour-formatie.” 

Voor sportief directeur Merijn Zeeman past het vervroegen van de overstap van Van Dijke binnen de filosofie van Team Jumbo-Visma. “Bij Team Jumbo-Visma is er geen harde grens tussen het World Tour-team en de opleidingsploeg. We kiezen per persoon een programma dat het beste bij de renner past. Tim ontwikkelt zich razendsnel. Daarom denken wij dat hij een uitdagend programma nodig heeft, waarbij wedstrijden van de World Tour-ploeg worden afgewisseld met die van het development team. Aankomend jaar wordt Tim nog begeleid vanuit de opleidingsploeg, maar gaat hij ook zijn eerste stappen zetten in de World Tour.”

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl