Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Havik vooralsnog ongeslagen op het NK

Dinsdag 28 december 2021

Track - Yoeri Havik was de volgende die zich in de rij voegde van renners die op dit NK Baan een tweede titel wist te veroveren. Hij won de scratch op maandag en vandaag de puntenkoers.

Havik nam vanaf het begin het initiatief in handen, pakte veel punten mee onderweg en kon in de finale controleren. Voor de tweede plek waren er meer kandidaten, maar Philip Heijnen wist die positie nog net vast te houden. Patrick Bos en Casper van Uden streden lang mee om het brons, maar het was Yanne Dorenbos die uiteindelijk met het brons ging lopen dankzij een goed getimede laatste sprint.

Havik was een tevreden mens in Omnisport Apeldoorn. '' Ik had vandaag de emoties beter onder controle' zie hij verwijzend naar de scratch waarin op het laatst alle emoties over de val en ziekenhuisopname van Amy Pieters eruit kwamen. ''En dat moet in een puntenkoers ook. Of ik het aan mijn stand verplicht ben om voor de titel te strijden op een NK Baan? Ik denk het wel. Als Europees kampioen op de koppelkoers en vijfde op de OS wil ik voor de winst meedoen. Maar de concurrentie let wel extra op me natuurlijk. Hopelijk kan ik morgen op de koppelkoers - die ik rijd met Cees Bol - opnieuw voor de winst gaan.''

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl