Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ook Betsema schrapt WB Flamanville

Vrijdag 14 januari 2022

Offroad - Aan het rijtje afzeggingen voor de wereldbeker veldrijden in Flamanville komende zondag mag ook Denise Betsema toegevoegd worden.

Eerder al besloten wereldkampioene en wereldbekerleidster Lucinda Brand en vice-wereldkampioene Annemarie Worst en ook Europees kampioen Lars van der Haar tot hetzelfde. Net als Nederlands kampioene Marianne Vos overigens.

Na een veeleisende kerstperiode en een minder NK besliste Betsema in samenspraak met de ploegleiding van Pauwels Sauzen-Bingoal om de lange verplaatsing Texel-Flamanville te schrappen en zich thuis optimaal voor te bereiden op wat komt, zodat ze weer helemaal fit naar Hoogerheide en het WK in Fayetteville kan.

Denise Betsema: “Na de kerstperiode voelde ik me best vermoeid, wat leidde tot een minder NK. Om helemaal fit aan de start van Hoogerheide en het WK te kunnen staan, beslisten we begin deze week om Flamanville en de elf uur lange autorit daarnaartoe te schrappen. Het is niet mijn gewoonte om een klassementscross te schrappen, maar voor een keer leek dit het beste. Voor de wereldbekerpunten hoefde het trouwens ook niet meer.”  Betsema staat afgetekend tweede in het wereldbekerklassement.

Foto: © Sportfoto

 

 


Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl