Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse baanploeg in race voor twee keer brons

Vrijdag 18 oktober 2013

Track - De Nederlandse achtervolgingsploeg bij de mannen is op het Europees Kampioenschap op de baan in Apeldoorn doorgedrongen tot de kleine finale, zij mogen later vandaag tegen Spanje strijden om het brons. De finale gaat tussen de Britten en de Russen.

Bij de vrouwen staan de Britten en de Polen in de finale en gaat de strijd om het brons tussen de Russen en de Belgen. Nederland ging op dit onderdeel niet van start.

'Moet beter kunnen'

Peter Schep - die bij de KNWU de achtervolgingsploeg mede onder zijn hoede heeft - was over de tijd van 4.06.923 niet te spreken, maar die bleek onder de huidige omstandigheden niet zo slecht. "We hebben hier met een hoge luchtdruk te maken vandaaag. Toen de Britten maar drie tellen onder onze tijd doken, wist ik dat er wellicht meer in zou zitten. Vooral ook omdat we nog beter moeten kunnen, we gingen te hard van start en die rekening kregen we later gepresenteerd." Voor Nederland kwamen Jenning Huizenga, Tim Veldt, Dion Beukeboom en Roy Eefting in de baan. De laatste verving Nick Stöpler.

Teamsprint vrouwen

Ook de teamsprintsters mogen om het brons strijden en wel tegen de Britten. De tijd van Shanne Braspennincx en Elis Ligtlee was 34.090, de Britten lieten 33.764 noteren. Het halen van de kleine finale was het doel van bondscoach René Wolff. Er verschenen negen teams in de baan. De finale gaat tussen de Duitsers en de Russen. De mannen Hugo Haak, Jeffrey Hoogland en Matthijs Buchli realiseerden een zevende tijd op de teamsprint. Hier gaat de finale tussen de Russen en de Duitsers. De Fransen en de Britten strijden om brons.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl