Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wereldtitel beloften-vrouwen voor Pieterse

Zondag 30 januari 2022

Offroad - Puck Pieterse is in Fayetteville wereldkampioene bij de beloften-vrouwen geworden. De Amersfoortse versloeg nipt Shirin van Anrooij, die net voor de finish weer kwam aansluiten.

Fem van Empel - titelverdedigster - werd derde en daarmee kleurde het podium zoals verwacht oranje.

De drie Nederlandse vrouwen hebben dit jaar allemaal een titel behaald. Van Empel werd Nederlands kampioene in Rucphen, Van Anrooij Europees kampioene op de Col du VAM en Pieterse won de hoofdprijs van dit seizoen.

De drie gingen pokerend de slotronde in, toen Pieterse bovenop een heuvel de anderen van de fiets dwong. Van Empel, die eerder al een gat had moeten dichten, haakte af, maar Van Anrooij drong opnieuw aan. In de sprint was Pieterse alsnog de sterkste.

''Het was een spannende race met ons drieen. Niemand kon weg. Ik had het plan om voluit te gaan op de grote klim, maar ze zaten in mijn wiel. Maar toen kreeg ik alsnog een gat, maar Shirin keerde terug. In de sprint heb ik alles gegeven. Ik wist het eerst niet zeker, maar ben hier heel blij mee.''

Titelverdedigster Fem van Empel maakte een foutje op een technisch hellinkje, waardoor ze ook met kettingproblemen af te rekenen kreeg. En dat zorgde ervoor dat ze definitief aansluiting bij haar landgenotes verloor. De voorsprong op de achtervolgsters was gelukkig zo groot dat ze toch de derde podiumplek behield, al was dat maar een heel klein doekje voor het figuurlijke bloeden.

Logisch dus dat ze na haar wedstrijd ontroostbaar was: “Dit is enorm balen. In de finale zette ik alles op de sprint. Maar dat je dan zo’n pech hebt, de ketting eraf … De tranen schieten in mijn ogen.”

Het was het eerste eremetaal van de dag voor oranje, omdat junior David Haverdings - als favoriet gestart - door een valpartij niet in het stuk voorkwam en negende werd.

UITSLAG

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl