Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild een onverwachte Europees kampioene

Vrijdag 18 oktober 2013

Track - Kirsten Wild is in Apeldoorn op het Europees Kampioenschap op de baan winnares geworden van de puntenkoers. Hoewel het reglement vooraf niet sprak van een officieel kampioenschap maar een UCI klasse-1 wedstrijd werd de Zwolse - ook voor haar onverwacht - tot Europees kampioene uitgeroepen door de continentale wielerbond UEC.

"Een onverwacht extraatje aan het einde van een wedstrijd die tot mijn verbazing in de sprint werd beslist. De laatste paar toernooien gaat er altijd een groepje met een ronde voorsprong aan de haal en daarom had ik me gespaard voor een aanval. Toen die uitbleef, moest ik de laatste twee sprints winnen en dat lukte gelukkig." Het geeft Wild goede hoop voor het EK Omnium dat zaterdag en zondag wordt verreden. "Ik twijfelde nog wat aan mijn vorm, maar die blijkt goed te zijn." Roxane Knetemann kwam ten val in de slotfase van de wedstrijd. Het zilver ging naar de Britse Dani King, het brons was voor de Spaanse Leire Olaberria Dorronsoro.

Te laat op stoom

Bij de mannen won Elia Viviani de puntenkoers, ook hier goed voor een heuse Europese titel. Wim Stroetinga eindigde als zesde. 'Ik kwam te laat op stoom. In het begin had ik de benen niet om de anderen te volgen toen men een ronde nam en pas op het laatst voelde ik me echt opgewassen tegen de beste mannen in koers. Ik won ook nog de laatste sprint en kwam qua puntenaantal nog dicht bij het podium. Maar het was te laat om echt voor de medailles mee te doen.""

(c) sportfoto.nl



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl