Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Programma XLC 3 Nations Cup MTB 2022

Woensdag 16 februari 2022

Offroad - XLC Bike Parts is ook in 2022 weer naamgever van de prestigieuze 3 Nations cup mountainbike. Deze wedstrijdserie met evenementen in België, Duitsland en Nederland geldt volgens de organisatie als de springplank naar de World Cups voor jong en aanstormend talent.

Ook gearriveerde mountainbike-en cyclocrossprofs laten zich regelmatig zien in de wedstrijden van de XLC 3 Nations Cup, om daar tussen de World Cups in aan hun vorm te blijven schaven en UCI punten te verzamelen.

Tijdens de XLC 3 Nationscup komen diverse leeftijdscategorieën in actie. Veelal worden de wedstrijden gecombineerd met wedstrijden voor de jongere jeugd. Zo ontstaan sfeervolle dagen waar mountainbikesport op niveau bedreven wordt. 

Laurens Jeurnink van Juncker Bike Parts over het partnership: ’De XLC 3 Nationscup is een geweldig platform voor ons om het merk XLC en de daarbij behorende vele producten bij de doelgroep bekend te maken.'' Ook Alex Schuttert van organisator Exventure Sports & Events is enthousiast: ‘Erg mooi dat XLC weer naamgever van de 3 Nations Cup wordt. Daarmee kunnen wij verder bouwen aan het succes van de serie ter promotie van mountainbikesport.''

Voor 2022 bestaat de XLC 3 Nationscup uit de volgende wedstrijden: Oldenzaal (NL) 16 en 17 april, Wijster VAM berg (NL) 30 april en 1 mei, Eupen (B) 14 en 15 mei, Saalhausen (D) 21 en 22 mei, Genk (B) 6 juni, Sittard (NL) 18 en 19 juni, Houffalize (B) 25 en 26 juni en Wetter (D) 24 en 25 september.

Foto: © Sportfoto

 

 


Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl