Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kooij en Dumoulin troeven Jumbo-Visma in UAE Tour

Zaterdag 19 februari 2022

Elite men - Van 20 tot en met 26 februari staat Team Jumbo-Visma aan de start van de UAE Tour. Onder anderen Tom Dumoulin, Nederlands kampioen Timo Roosen en Olav Kooij starten er hun wielerseizoen.

Laatstgenoemde krijgt in de Verenigde Arabische Emiraten enkele sprintkansen. Het parcours van de etappekoers verschilt niet veel ten opzichte van de vorige edities. De renners krijgen twee aankomsten bergop, een individuele tijdrit en vier vlakke ritten voor de kiezen. Voor Kooij de uitgelezen kans om zijn sprintersbenen tentoon te spreiden.

Kooij, met twintig jaar de jongste renner uit het World Tour-team van Team Jumbo-Visma, kijkt met een positief gevoel terug op vorig seizoen. “Ik heb het jaar 2021 mooi afgesloten met mooie overwinningen en ereplaatsen. Dat zorgde er mede voor dat ik met een goed gevoel de winter in ben gegaan. Nu wil ik in mijn tweede jaar als prof een nieuwe stap zetten. Ik won al enkele kleinere wedstrijden, maar nu wil ik meedoen voor de overwinning tijdens wedstrijden op World Tour-niveau. Dat is mijn doel voor aankomend seizoen.

De Zuid-Hollander zal dit seizoen regelmatig uitgespeeld worden in de sprints. “Dat is iets dat elke sprinter wil. Vertrouwen doe je op in wedstrijden. Als die kansen er zijn, moet je die grijpen. In de UAE Tour zijn er op papier al vier sprintkansen. Het is een mooie koers om het seizoen mee af te trappen. Natuurlijk ga ik voor mooie resultaten, maar daarnaast is het een goede gelegenheid om met mijn ploeggenoten te werken aan het opzetten van een goede sprinttrein.

Jos van Emden en Timo Roosen zijn de aangewezen mannen om Kooij bij te staan in de voorbereiding op de sprint. Tom Dumoulin, Koen Bouwman en Chris Harper maken het team compleet.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl