Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rick van Breda maakt kampioenstrui waar in Zeeland

Zondag 20 februari 2022

Offroad - Rick van Breda heeft de harde storm aan de Zeeuwse kust getrotseerd door de MTB Beachrace Zeeland in Scharendijke op zijn naam te schrijven. De kersverse strandkampioen van Nederland maakte daarmee zijn kampioenstrui volledig waar door Jordy Buskermolen, de laatste winnaar op 10 februari 2019 te onttronen. Ploeggenoot Menno Don, ploeggenoot bij Team Beukers, maakte het feest op plaats twee compleet. Jasper Ockeloen (Team Sockeloen) finishte als derde.

Tekst en foto's: © Dan Rolandus

De harde storm, die langs de Noordzeekust tussen Scharendijke en Westenschouwen raasde speelden de strandbikers in de zevende editie van de Koerspret MTB Beachrace Zeeland zeker parten. Het peloton brak na de start met de volle wind op de kop in diverse stukken. Nationaal strandkampioen Rick van Breda (Team Beukers) maakte deel uit van een kopgroepje van drie man, gevolgd door de groep Jasper Ockeloen. Na het keerpunt bij Westenschouwen ter hoogte van de Oosterscheldekering vloog Rick van Breda in gezelschap van Menno Don en Jasper Ockeloen als een raket richting Beachclub Perry’ s op de Brouwersdam aan de finish in Scharendijke. De man uit Den Helder kwam zelfs nog los van zijn kompanen, maar uiteindelijk reden zij met z’n drieën richting de streep. Rick van Breda won de sprint nipt van zijn ploeggenoot Menno Don. De moegestreden Jasper Ockeloen stelde zich net als in 2019 tevreden met de derde plaats. ‘’Het is niks mooiers dan te winnen in het roodwitblauw’’, glunderde Rick van Breda van oor tot oor. ‘’We zaten bij het keerpunt met z’n drieën (naast Menno Don ook Roy Beukers, DR) in een kopgroep van vijf en na het keerpunt ben ik weggesprongen bij Jasper en Menno. Ik kwam alleen te zitten, maar ik durfde niet over een obstakel heen te springen en dat deden zij wel en sloten weer aan. Anders hadden zij mij niet meer teruggezien. Ik deed nog één ultieme poging in de finale, maar toen kwam Menno weer terug voor de sprint en dat was voor mij een ideale situatie omdat Jasper veel werk had verricht. Hij maakte met wind mee ook de beste indruk op mij. Ik kon Menno in de sprint net voorblijven.’’ Rick van Breda omschrijft Zeeland als een heel mooie overwinning. ‘’Het strand is in Zeeland altijd zwaar, dus is het altijd koers.’’ De strandrace in Zeeland was de laatste wedstrijd het strandraceseizoen. ‘’Ik ga nu regiowedstrijden rijden met Team Noord-Holland. Ik hoef zoals het er voorstaat niet meer zoveel te ‘zwiften’, want we gaan nu mooi de weg op.’’

Demi de Jong

Demi de Jong (Parkhotel Valkenburg) zegevierde bij de vrouwen overall. Karen Brouwer (KMC) finishte als tweede en Barbara Tesselaar-Zutt completeerde het podium. De 72 kilometer lange Koerspret MTB Beachrace Zeeland werd vanwege de voorspelde weersomstandigheden voor alle categorieën met één ronde van ongeveer 36 kilometer ingekort.

Uitslag 7e Koerspret MTB Beachrace Zeeland in Scharendijke voor licentiehouders: 1. Rick van Breda (Den Helder), 2. Menno Don (Tuitjenhorn), 3. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 4. Tibor Zwaan (Egmond aan Zee), 5. Jules de Cock (Eindhoven), 6. Bas Nieuwkoop (Roosendaal), 7. Ramses Bekkenk (Alkmaar), 8. Roy Beukers (Petten), 9. Bruno van Beek (Egmond aan Zee), 10. Bram Imming (Egmond Binnen). Vrouwen overall: 1. Demi de Jong, 2. Karen Brouwer (Spaarndam), 3. Barbara Tesselaar-Zutt (Waarland), 4. Yva Geluk (Middelburg), 5. Leonie Bos (’s-Gravendeel). 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl