Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

EK Baan 2024 in Apeldoorn

Dinsdag 01 maart 2022

Track - Van 14-18 februari 2024 is Omnisport Apeldoorn wederom gastheer van het Europees kampioenschap op de baan voor elite. Eerder vonden er in Omnisport al tal van internationale toernooien plaats, waaronder verschillende EK’s en WK’s. 

In samenwerking met de gemeente Apeldoorn, de provincie Gelderland, de Europese wielerbond, UEC, de KNWU en wielervereniging ARTC de Adelaar organiseert Libéma Profcycling een belangrijke generale repetitie voor de Olympische Spelen van Parijs. Wielerbond KNWU reageerde enthousiast op het voorstel om de renners vanuit de vertrouwde omgeving van Omnisport af te laten reizen naar Parijs, hopelijk aangemoedigd en uitgezwaaid door duizenden bezoekers per dag.

Op de recent verreden Olympisch Spelen in Tokyo waren Shanne Braspennincx, Harrie Lavreysen en de teamsprinters bij de mannen goed voor olympisch goud. De Nederlandse ploeg hoopt deze lijn door te trekken richting Parijs, ook gezien de relatief korte tijd tussen twee edities van het grootste sportevenement ter wereld en de dominantie van de Nederlandse renners van de afgelopen jaren een reële verwachting. Omnisport Apeldoorn wil de sporters in 2024 nog één keer een warm oranje bad laten ervaren voordat richting de Franse hoofdstad wordt afgereisd. In tegenstelling tot de vorige voorbereiding zonder publiek wil Libéma Profcycling nu de beleving van de toeschouwers als uitgangspunt nemen. De wielersport leent zich als transparante en benaderbare sport bij uitstek voor deze interactie tussen sporters en toeschouwers.

Ook gedeputeerde Jan Markink van de provincie is enthousiast over het project. “Gelderland is een echte fietsprovincie en dé sportprovincie van Nederland. We vinden het daarom hartstikke mooi dat we hier weer een grootschalig fietsevenement mogen verwelkomen. Omnisport en Papendal zijn een kweekvijver voor succesvolle baanwielrenners en daar zijn we als Gelderland trots op. Wij hopen natuurlijk dat al deze talenten in 2024 op hun thuisbaan Omnisport net zo succesvol zijn als tijdens de afgelopen Olympische Spelen in Tokio.”

''Apeldoorn is een echte fietsstad. Apeldoorners fietsen, mountainbiken, crossen en wielrennen graag. De stad en haar omgeving lenen zich uitstekend voor het beoefenen van deze sporten. Het is daarom ook fantastisch dat we zo vlak voor de Olympische spelen weer de beste baanwielrenners van Europa in Apeldoorn mogen ontvangen, als voorbeeld voor alle breedtesporters. En waar kan dat beter dan in Omnisport, het topsporticoon van de stad'', aldus wethouder Nathan Stukker van de gemeente Apeldoorn.

Foto: © Sportfoto Maikel Zijlaard wordt in Apeldoorn Europees kampioen bij de beloftenEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl