Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Maassen over stunt Parijs-Nice: 'Ongekend'

Zondag 06 maart 2022

Elite men - De openingsrit van Parijs-Nice is gedomineerd door Jumbo-Visma. Met drie man reed de ploeg vooruit.

Christophe Laporte won voor Primoz Roglic en Wout van Aert.

Nadat een kopgroep van drie man op tien kilometer van de streep zijn Waterloo vond, greep Team Jumbo-Visma de koers in handen.

Voorafgaand aan de wedstrijd sprak Wout van Aert van een verraderlijke etappe. Vlak voor de finish was een kort, maar steil klimmetje in het parcours opgenomen. “Het laatste klimmetje kan te zwaar zijn voor de sprinters. Het zou voor mij goed zijn als we een harde koers krijgen en ik dan kan sprinten”, blikte de Belgisch kampioen al hoopvol vooruit.

Vanuit de ploegleidersauto keek Frans Maassen naar zijn winnende ploeg. “We hadden gehoopt op een overwinning van Wout, maar dit was natuurlijk ongekend. Het plan was om op twaalf kilometer goed gegroepeerd te zitten. Dat was de opdracht voor Rohan en dat deed hij formidabel goed. Daarna hebben Mike en Nathan heel goed werk gedaan. Laporte zou op de klim zo hard mogelijk aanvallen om te kijken wat er zou gebeuren en we hebben gezien hoe dat geëindigd is.”

In de vreugde van de overwinning van vandaag, kijkt Maassen ook vooruit richting de rest van de ronde. “We hebben een sterke ploeg. Dit is een eerste klap en een mooie overwinning. Laten we hiervan genieten. Uiteindelijk is het het doel om met Primoz voor het klassement te gaan natuurlijk.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl