Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Poppel naar tweede plek in Schoten

Woensdag 06 april 2022

Elite men - Danny van Poppel is tweede geworden in de Scheldeprijs. De renner van BORA was de snelste van een groepje achtervolgers op solist Alexander Kristoff.

Al na een half uur koers ging de zaak op de kant en moest onder meer Fabio Jakobsen met zijn team QuickStep in de achtervolging. Ze kwamen er uiteindelijk niet meer bij.

Voorin twee landgenoten: Van Poppel en Casper Van Uden. De renner van DSM leek op weg naar het podium, maar eindigde er net naast achter zijn ploeggenoot Sam Welsford.

Voor Van Poppel en zijn team BORA-Hansgrohe waren de druiven zuur, want ze waren met vier man het sterkst vertegenwoordigd. Hun sprinter Sam Bennett haakte af met vermeende materiaalproblemen en Ryan Mullen en Jordi Meeus zaten achter de breuk toen de kopgroep brak.

Van Poppel – wiens vader Jean-Paul twee keer won in de Scheldeprijs  - was al eens derde in de wedstrijd. ‘’Uiteindelijk ben ik er tevreden mee. Toen Kristoff ging, was ik net zelf weg geweest en ik kon niet reageren. Hopelijk kan ik hier nog eens winnen.’’ 

Foto: © Sportfoto - Oscar de Waele



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl