Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Deelnemersveld Wallaard Memorial bekend

Woensdag 06 april 2022

National - Dit jaar kent de 14e Arno Wallaard Memoria een paar nieuwigheden.  

De koers kent tientallen nieuwe kilometers in de provincie Utrecht. Het traject doet o.a. de Diefdijk aan, het beroemde trainingstraject van koersheld Fabio Jakobsen uit deze streek.  

Voor de TV-uitzending komt er naast twee motoren van dienst een helicopter bij. ''Nog completere beelden, nog mooiere opnames van de prachtige polders waar de koers doorheen raast. Op de videokanalen van de AWM, Het Kontakt is de koers te zien. Maar ook direct op RTVUtrecht. De organisatie in haar nopjes natuurlijk. Eurosport zal de koers ook uitzenden."'

De AWM maakt deel uit van de Holland Cup, een eigen competitie van 1.2 UCI-wedstrijden in Nederland, zoals de Ster van Zwolle, Dorpenomloop, Ronde van Overijssel, Ronde van de Achterhoek en de Midden-Brabant Poortomloop. Na zijn winst in Rucphen staat Maikel Zijlaard in de groen-zwarte Romfix HC-leiderstrui.

Er doen vijf Nederlandse continental teams mee met A Bloc, Allinq, BEAT, Metec-Solarwatt en VolkerWessels. Verder  zijn het de gerenommeerde Engelse ploegen als Ribble Weldtite Pro Cycling en WIV Sungod, die zich niet zullen neerleggen bij de nationale hegemonie.  Verder tekenen Geofco Doltcini, Minverva, Tartelletto-Isorex. Suri-Carl Ras, Riwal Sauerland Team, Team Dauner, EvoPro Sparta Praag, Yoeleo Tewst Team, XSpeed United, Global Cycling, Bolton Eqouities, Jan van Arckel, JEGG DJR Academy, John Deere Sensa-Kanjers voor Kanjers en DRC De Mol voor deelname.

De wedstrijd wordt op 16 april verreden.

Foto: © AWM

 

 Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl