Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos wint ook Nacht van Woerden

Dinsdag 22 oktober 2013

Offroad - Marianne Vos heeft de Nacht van Woerden gewonnen en daarmee na de Grote Prijs van Brabant en de WB-wedstrijd van Valkenburg de derde cross gewonnen waaraan ze deelnam. De wereldkampioene in het veld last nu een rustpauze in en komt in Heusden-Zolder in december weer in actie.

Vos kreeg in Woerden de Amerikaanse Katie Compton (tweede) en de Britse Helen Wyman (derde) mee op het podium. Vos reed al vroeg weg in het gezelschap van Compton, maar wist de Amerikaanse niet af te schudden. "Ik probeerde het telkens in de technische passages, maar Katie was te sterk. Ik heb hier net zo afgezien als in Den Bosch en Valkenburg, maar de zege was wel zwaarder bevochten omdat Katie flink strijd leverde en niet wilde plooien. Net voor de finish lukte het toch." Vos koos er deze winter voor om na het WK op de weg enkele Nederlandse internationale crossen te rijden in plaats van direct en pauze in te lassen na het wegseizoen. "Ik moet zeggen dat ik de vorm goed kon doortrekken, maar ik ben wel aan mijn rust toe. Even het lichaam laten herstellen en dan straks weer bouwen aan de vorm. Elke wedstrijd telt ook straks voor mij, maar het WK in Hoogerheide is natuurlijk het hoofddoel. De regenboogtrui wil ik graag verdedigen."

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen

Nacht van Woerden: 1. Marianne Vos (Ned), 2. Katherine Compton (VSt) 0.06, 3. Helen Wyman (Gbr) 0.31, 4. Nikki Harris (Gbr) 0.37, 5. Sophie de Boer (Ned) 0.53, 6. Gabriela Day (Gbr), 7. Ellen van Loy (Bel) 1.09, 8. Arley Kemmerer (VSt) 1.13 , 9. Lana Verberne (Ned) 1.22, 10. Reza Hormes-Ravenstijn 1.29, 11. Yara Kastelijn (Ned) 1.31, 12. Kim Banga (ned) 1.32, 13. Monique van de Ree (Ned) , 14. Julia Boschker (Ned), 15. Maud Kaptheijns (Ned)



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl