Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Maaike Boogaard schiet in EPZ eindelijk raak

Zaterdag 23 april 2022

Blog - Maaike Boogaard kreeg eindelijk haar kans en die greep zij in de EPZ Omloop van Borsele voor elite-vrouwen met beide handen. Het applaus op de Kuipersdijk in ’s-Heerenhoek klonk bij de renster van het UAE Team ADQ als muziek in de oren. Sofie van Rooijen (Parkhotel Valkenburg) spurtte voor de Noorse Nora Tveit (Team Coop-Hitec Products) naar de tweede plaats.

‘’Het brak in het begin al snel open, we zijn gewoon doorgereden en er vielen er steeds meer vanaf. Het was op het einde een beetje gokken, want er zaten er nog drie bij van Parkhotel (Sofie van Rooijen, Femke Markus, Lieke Nooijen, DR). Dan is het kijken wie er over blijven. Nadat ik twee sprints had gewonnen, heb ik de laatste laten lopen om wat over te hebben voor de eindsprint, want het zou zonde zijn om extra krachten te verspelen. Ik was hier gekomen voor de overwinning en dat is gelukt.’’

De 37e editie van de EPZ Omloop van Borsele voor elite-vrouwen (UCI 1.1) werd vanwege de veiligheid van 140 kilometer teruggebracht naar 88 kilometer. De harde wind maakte het spel compleet, want al na enkele kilometers brak het peloton in vele stukken, onder welke de kopgroep met Maaike Boogaard, Maria Novolodskaya (beiden UAE-Team), Maaike de Heij, Scarlett Souren (beiden WV Schijndel), Mareille Meijering (Multum Accountants), Sofie van Rooijen, Femke Markus, Lieke Nooijen (allen Parkhotel Valkenburg) en Nora Tveit (Tean Coop-Hitec Products), die tot diep in de finale stand zou houden. Slechts de Russische Maria Novolodskaya moest in de laatste twintig kilometer afhaken.

Maaike Boogaard uit Zwaagdijk zag haar kans op drie kilometer voor de streep schoon en was vertrokken, voorgoed. De Noord-Hollandse genoot in de laatste kilometer en kraaide het op de streep uit van plezier. De ontlading was groot. ‘’Het is eindelijk een keer gelukt en dat geeft me een supergevoel. Mijn laatste overwinning was heel lang geleden (nationaal tijdrit kampioen 2016 bij de juniores in Middelharnis, DR). Het was zo fijn om met de handen in de lucht over de finish te komen en het voelt lekker als je de kans krijgt en deze ook pakt, want er stond best druk op.’’ De 23-jarige Maaike Boogaard gedijt goed bij haar nieuwe werkgever, de WorldTour-formatie UAE. ‘’Ik zit op mijn plek bij UAE, kan goed mijn werk doen voor de dames (Sofia Bertizzolo, Mavi García en Marta Bastianelli, DR) die de resultaten binnenslepen.’’ Haar volgende klus is Elsy Jakobs en de Bretagne Ladies Tour. Dan mag Maaike Boogaard weer knechten, met een goed gevoel.

Femke Markus (Parkhotel Valkenburg) blijft leidster van het Topcompetitieklassement.

Uitslag 37e EPZ Omloop van Borsele voor elite-vrouwen: 1. Maaike Boogaard (UAE, Team ADQ), 2. Sofie van Rooijen (Parkhotel Valkenburg), 3. Nora Tveit (Team Coop-Hitec Products), 4. Femke Markus (Parkhotel Valkenburg), 5. Scarlett Souren (WV Schijndel), 6. Mareille Meijering (Multum Accountants), 7. Lieke Nooijen (Parkhotel Valkenburg), 8. Dorien Hoog Antink (WV Schijndel), 9. Anna van WerschVan de Velden Adviseurs), 10. Lisa van Helvoirt WV Schijndel). 

Tekst en foto's: Dan Rolandus

 Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl