Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Havik en Stöpler leiden in Amsterdam

Donderdag 24 oktober 2013

Offroad - Yoeri Havik en Nick Stöpler beginnen de vierde dag van de Zesdaagse van Amsterdam als koplopers. In de afsluitende koppelkoers van woensdag verloren de favorieten elkaar geen moment uit het oog, maar desondanks wist het koppel van AA Drink er in de finale tussenuit te glippen.

Samen met de Duits-Nederlandse koppels Pim Ligthart-Marcel Kalz en Robert Bartko-Barry Markus zetten ze de rest van het veld in de allerlaatste minuut op een ronde. Ligthart en Kalz wonnen, terwijl Havik en Stöpler naar de eerste plaats in het algemeen klassement stegen. Met de koppositie zet het Nederlandse duo hun favorietenrol kracht bij. Vanzelf ging het echter allerminst. Yoeri staat nog op zijn tanden te bijten als hij de afsluitende koppelkoers evalueert: ‘Het was ontzettend zwaar. We hebben alles gegeven. Er werd continu aangevallen en we moesten telkens in de achtervolging. Het is frustrerend als je op weg bent om een ronde te pakken, maar uiteindelijk met lege handen staat.’ Het verloop van de derde dag is een opsteker, maar de champagne laten de heren nog even in de koelkast staan. ‘We eten zoveel mogelijk en gaan daarna direct naar bed’, laat Stöpler vermoeid weten.

Publiek op de banken
Het Belgische duo Kenny De Ketele en Gijs Van Hoecke had de derde avond met rood omcirkeld in de agenda. Ze openden een spervuur aan aanvallen in de afsluitende koppelkoers, maar hadden het publiek ook al tijdens de tweede dernyrit vermaakt. De Ketele zag in die race lange tijd geen coureur achter zich, maar begon met een tiental rondes op de teller aan een ongekende inhaalrace. Op magistrale wijze loodste gangmaker Bäuerlein de Belg naar de voorste linie. In de laatste 200 meter wist De Ketele Markus en Ligthart te passeren. Het resulteerde in een staande ovatie van het Amsterdamse publiek.

Sprinters
Hugo Haak richtte zijn pijlen woensdagavond op de Keirin Masters. Hij verloor nipt van Bart Hommes, maar kwam door zijn tweede plek op gelijke hoogte met Teun Mulder. Beide heren leiden met een totaal van zeven. Ze hebben vier punten voorsprong op Hommes en Nils van ’t Hoenderdaal. Door zijn inspanningen op de Keirin Masters verspeelde Haak zijn koppositie in strijd om de Sprint Masters. Een teleurstellende laatste plaats zorgde ervoor dat het sprintkanon uit Nieuwegein naar een tweede plaats zakte. Matthijs Büchli ging in extremis aan de haal met de winst in de sprint finale en staat daardoor aan het begin van dag vier fier aan kop. 

Algemeen klassement na dag 3:

Pl

Nr

Koppels

Rnd

Pnt

1  

5

Stöpler Nick - Havik   Yoeri

0    

135

2

6

Lampater Leif - Kreder   Raymond

0

127

3

1

Ligthart Pim - Kalz   Marcel

0

102

4

4

De Ketele Kenny - Van   Hoeke Gijs

1

140

5

8

Marguet Tristan -   Hester Marc

1

107

6

3

Mouris Jens -   Stroetinga Wim

1

107

7

7

Markus Barry - Bartko   Robert

2

24

8

12

Hochmann Jiri -   Hacecky Vojtech

7

75

9

9

Boskamp Melvin -   Asselman Jesper

7

63

10

10

Kreder Wesley -   Hoffmann Nolan

7

37

11

2

Gate Aaron - Roberts,   Luke

8

45

12

13

Caspers Didier - Van   Zijl Melvin

12

19

13 

11

East Guy - Holloway   Daniel

13

9



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl