Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Voormalig BMX-wereldkampioen start in Lekkerkerk

Maandag 23 mei 2022

Nieuws - Voormalig wereldkampioen BMX Twan van Gendt doet komende donderdag mee aan de 58e Ronde van Lekkerkerk.

De 29-jarige Brabander maakte daarbij zijn debuut in een wielerwedstrijd op de weg. Van Gendt die in 2019 de wereldtitel pakte, zette in augustus vorig jaar een punt achter zijn BMX-carrière en richtte zich vervolgens op het mountainbiken. Nu komt daar ook de weg bij. “Mijn vriendin Puck Moonen vertelde me dat het een leuke koers is om te rijden en dat er een goed niveau aan de start staat. Zo enthousiast als ik ben lijkt het me dan leuk om te kijken waar ik sta en of ik de koers überhaupt uit kan rijden. Ik laat mezelf verrassen en ik probeer er open in te gaan.”

Van Gendt maakte dus de switch en heeft er inmiddels een aantal mountainbikewedstrijden opzitten. “De keus om te stoppen heb ik eigenlijk al anderhalf jaar geleden gemaakt”, vertelt hij. “Ik wist dat dat de Olympische Spelen in Tokyo en de wereldtitel verdedigen in eigen land mijn laatste kunstjes zouden zijn. Ik merkte dat mijn lichaam veel moeite kreeg met de zware krachttrainingen door verschillende blessures die ik in de loop van mijn carrière heb opgelopen. Ik ben alleen nog niet klaar met topsport, daarom heb ik de keuze om te gaan Mountainbiken. Dat vond ik altijd al leuk om voor de lol te doen, alleen wist ik niet of ik er aanleg voor zou hebben. Ik heb gewoon besloten in het diepe te springen en het met vallen en opstaan te leren. Het gaat aardig maar voor een topsporter duurt alles vaak te lang of gaat het te langzaam.”

De uitstap naar de weg is komende donderdag voorzien. ''Ik denk dat ik heel tevreden ben als ik de wedstrijd kan uitrijden. Het zal hard gaan, dus ik ben benieuwd of ik het tempo kan bijbenen.”

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl