Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gieten verliest status van Superprestige

Donderdag 09 juni 2022

Offroad - De internationale veldrit in Gieten is door Flanders Classics na 33 jaar niet meer opgenomen in het Superprestigeklassement. ""Een contractverlenging bleek niet tot de mogelijkheden te behoren'' zegt de organisatie.

''Vanaf januari 2022 zinspeelde Flanders al op een mogelijk afscheid, maar telkens werd de lijn weer opengehouden omdat er problemen waren met andere organisaties. Het gevoel leeft dan ook dat Gieten hierdoor als speelbal kon worden gebruikt. '' 

De Veldrit van Gieten heeft wel een datum op de internationale UCI-kalender en wel op zondag 2 oktober 2022. De organisatie zal voor deze datum blijven opteren en zal nu haar eigen plan gaan trekken.

Voor de meest succesvolle veldritorganisatie in Europa (46x een internationale veldrit waarvan 33 x Superprestige, 1x een wereldkampioenschap, 6x een nationaal kampioenschap en in 2021  het gehele technische gebeuren van het EK Veldrijden), is dus geen plaats meer binnen de Superprestige. Dit ondanks de altijd vlekkeloos verlopen edities, die door de juryleden jaarlijks met hoge cijfers werden beoordeeld en door de UCI jaarlijks weer met de status Categorie 1 werden beloond. Ook vanuit renners was de belangstelling voor de veldrit in Gieten groot, zo laat secretaris Jantienus Warners weten.

Foto: © Sportfoto

 

 


Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl