Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

ZLM Tour: nu wel raak voor Mareczko

Vrijdag 10 juni 2022

Elite men - De derde rit van de ZLM Tour is gewonnen door Jakub Mareczko. Die wist Olav Kooij achter zich te houden in de straten van Buchten.

De Italiaan van Alpecin-Fenix won de dag ervoor ook in Goes, maar werd toen teruggezet. Olav Kooij blijft leider.

Al snel na de start in Heythuysen reed een kopgroep van zes renners weg met Tim Bierkens (Allinq), Jordy Bouts (BEAT Cycling), Nick van der Meer en Roel van Sintmaartensdijk (VolkerWessels), Jacob Eriksson (Riwal) en Jack Bernard Murphy (EvoPro Racing).

De koplopers kwamen als eerste boven op de Limburgse heuvels, waaronder Cauberg, Geulhemmerberg, Bemelerberg, Loorberg, Camerig en Eyserbosweg. Maar zij kregen nooit meer dan enkele minuten voorsprong. Bouts, Van Sintmaartensdijk en Eriksson bleven als langste over van de koplopers en werden pas op de plaatselijke omlopen in Buchten ingerekend door het peloton.

In de massasprint toonde Jakub Mareczko zich overtuigend de snelste van de groep. Hij had op de eindstreep een duidelijke voorsprong op Olav Kooij en Alexander Salby. 

Mareczko was blij met de zege. ''Ik was gisteren ook de snelste en denk dat de jury een fout maakte. Mooi om sportieve revanche te kunnen nemen.''

Kooij behield de leiderstrui. ''Ik sta toch met een beetje een dubbel gevoel”, erkent Kooij. “We wisten dat het mogelijk een rit zou zijn die een verschil kon maken in het klassement. Toen we door de heuvelzone waren, wisten we dat we richting een sprint gingen. Vanaf toen ging de focus op de dagzege en rolden de jongens de rode loper voor mij uit. Ik had helaas niet de benen om het af te maken vandaag. Dat is zuur, maar het was een eerlijke sprint.”

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl