Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rabobank: 'Liever geen geld naar profkoersen'

Dinsdag 12 maart 2013

Nieuws - Rabobank Nederland adviseert alle lokale vestigingen geen geld meer te stoppen in activiteiten die puur gericht zijn op profwielersport. Dat betekent dat diverse Nederlandse profkoersen het de komende jaren met minder geld moeten doen. De Ronde van Drenthe zag dit jaar de bijdrage van de bank al slinken.

Rabobank Nederland trok afgelopen oktober de stekker uit de professionele wielerploeg na alle dopingonthullingen. De bank besloot om dezelfde reden de kandidatuur van Utrecht voor de Tourstart niet langer financieel te steunen. Maar ook op een iets lager niveau begint de terugtrekkende beweging van Rabobank uit het profwielrennen voelbaar te worden.

Drenthe en Veenendaal
De Stichting Ronde van Drenthe kreeg dit jaar minder geld van Rabobank Zuid West Drenthe. Bovendien, deelde de bank de organisatie mee, de bijdrage was alleen bedoeld voor de vrouwenkoersen en het randprogramma van dat weekend. De twee profwedstrijden moesten het doen zonder bijdrage, al profiteerden ze natuurlijk inderect wel mee van het geld voor de vrouwenkoersen. Ook het sponsorschap van de Dutch Food Valley Classic wordt anders komend jaar. “We moeten nog met de organisatie om de tafel”, aldus een sponsorverantwoordelijke van Rabobank Vallei en Rijn. “Ik kan nog niet zeggen of we minder geld gaan bijdragen, maar de invulling wordt sowieso anders. In principe volgen we de lijn van Rabobank Nederland. Wellicht gaan we ons meer concentreren op de toertocht rond de Dutch Food Valley Classic.”

Beleid
De lijn van Rabobank Nederland is duidelijk: liever geen geld meer naar professionele wielerkoersen. Een logisch besluit, aldus Paul van den Berg, manager sponsoring van Rabobank. “Het zou vreemd zijn als wij als Rabobank Nederland ons terugtrekken uit het profwielrennen vanwege alle dopingschandalen, en vervolgens al onze lokale banken de profwielersport volop blijven steunen. Daarom hebben we geadviseerd minder zichtbaar te zijn bij alles wat met profwielrennen te maken heeft. Het is een advies, geen verplichting.”

Breedtesport
Rabobank trekt zich niet helemaal terug uit het wielrennen. In ieder geval tot 2016 sponsort de bank het vrouwenteam rond Marianne Vos, het KNWU development team, het veldrijden en de breedtesport. Van den Berg: “Het kan dus ook zo zijn dat er rond een profwedstrijd of profcriterium een grote toertocht wordt georganieerd of een dikke bandenrace. Zulke initiatieven kunnen we wel blijven steunen. Maar we zien bijvoorbeeld liever geen finishbogen van Rabobank meer bij een criterium met alleen maar profs.”Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl