Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ockeloen houdt Mos van derde zege in Bartje 200

Zondag 19 juni 2022

Offroad - Na winst in 2018 en 2019 kwam Gerben Mos vandaag niet op de hoogste trede van het podium terecht in de Bartje 200. Een sterke Jasper Ockeloen reed na circa 80 kilometer koers alleen weg met daarachter Mos, Thijs Zonneveld, Lennard van Houwelingen en Jens van den Dool.

Zonneveld wilde niet meedraaien achter zijn vriend Ockeloen maar werd op de mountainbike routes naar Zuidlaren op een technische passage uit het wiel gereden door Mos en van Houwelingen die vervolgens goed samenwerkend de achtervolging op Ockeloen inzetten. Ockeloen had inmiddels ruim twee minuten voorsprong!

‘Lennard had het lastig maar als het even kon deed hij ook weer wat kopwerk. Ik wist dat als we goed samen zouden blijven werken we zeker nog niet kansloos voor de overwinning waren. Ockeloen was al vroeg aan zijn solo avontuur begonnen en dat kost natuurlijk toch veel energie. Bovendien zitten er in de finale een paar lange stukken waar je er veel aan hebt om zo nu en dan even in het wiel te kunnen zitten. Op de finish kwamen we uiteindelijk twintig seconden tekort om het op een sprint voor de overwinning te laten aankomen. Maar de sterkste man van de dag heeft gewonnen en ik ben dan ook meer dan tevreden met mijn tweede plaats.’, aldus Mos. Thijs Zonneveld kwam als vierde binnen voor Jens van den Dool.

Foto en info: KMC Team

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl