Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

3 Nederlands kampioenen in Leek

Woensdag 29 juni 2022

National - Het wielercomité Leek is erin geslaagd voor de ronde van Leek deelname te regelen van drie coureurs die afgelopen week op de Col du VAM Nederlands kampioen werden.

De ronde van Leek is vrijdag 1 juli en vindt plaats in het centrum van Leek. De vrouwen rijden vanaf 18.00 uur 50 km en aan de start verschijnen de nationale kampioen tijdrijden Manon de Boer en de nationaal kampioen op de weg Rixt Hoogland. Beide Friezin, beide 27 jaar en rijdend voor de NWV Groningen. De specialiteit van De Boer is tijdrijden. Zij stond al twee keer op het podium, maar afgelopen week in Emmen stond ze op de hoogste trede. Hoogland kan klimmen en sprinten en op de VAM berg bleek dat de ideale combinatie om tot haar meest mooie prestatie te komen. In een kopgroep van elf dames maakte zij het als eenling perfect af. Gevraagd naar haar volgende doel: ‘winnen in de nationale trui’.  Voor het publiek dat in grote getale wordt verwacht is het leuk dat hun deelname tot gevolg heeft dat ook nog andere rensters van de NWV Groningen meekomen. De wedstrijd wint er zonder enige twijfel mee aan gewicht.  

Bij de mannen ging de nationale titel in de categorie elite zonder contract naar de Tukker Jelle Johannink, 25 jaar en rijdend voor Sensa Kanjers voor kanjers. Johannink liet dit jaar al een paar uitstekende resultaten optekenen. Hij won de Zuiderzeeronde, werd tweede in het eindklassement van de Arden Challenge en vierde in de Ton Dolmans Trofee. Hij veroverde op de VAM berg de nationale trui en is in die trui te bewonderen in de ronde van Leek, een wedstrijd over 80 km die start om 19.45 uur. De ronde van Leek is dag 3 in de meerdaagse Noordenveld Westerkwartier. De kwaliteiten van Johannink zijn al onderkend in het wielerwereldje want vanaf 2023 rijdt hij in het continental Team A Bloc.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl