Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sporthal Anna van der Breggen geopend

Woensdag 29 juni 2022

National - Olympisch kampioene Anna van der Breggen onthulde vandaag samen met burgemeester Eddy Bilder van Zwartewaterland  officieel de nieuwe naam van de sporthal in Hasselt. Die krijgt vanaf dat moment de naam Sporthal Anna van der Breggen.

Rondom het feestelijke moment werden op deze middag verschillende activiteiten georganiseerd voor schoolkinderen. Daar waren ook leden van Van der Breggens WV De Noordwesthoek aanwezig.

Als kind fietste Anna van der Breggen haar eerste rondjes bij Sporthal De Prinsenhof. Ze groeide uit  tot één van de beste wielrensters van de wereld. Eind 2021 beëindigde Van der Breggen haar  imposante profcarrière, waarin ze Olympisch kampioen, wereldkampioen, Europees kampioen en Nederlands kampioen werd. Verder won ze onder meer vier keer de Giro Rosa en vele grote klassiekers. Tegenwoordig is Van der Breggen ploegleider bij Team SD Worx.

"Anna van der Breggen heeft met haar prestaties Hasselt en Zwartewaterland op de kaart gezet. Daar mogen we trots op zijn", aldus burgemeester Eddy Bilder. "Het is fantastisch dat wij haar op deze manier een passend eerbetoon kunnen geven."

 Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl