Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Compton neemt wereldbekertrui Vos over

Zaterdag 26 oktober 2013

Offroad - Met haar zege in de wereldbekercross van Tabor heeft Katherine Compton de leiding in de wereldbeker overgenomen van Marianne Vos. De Nederlandse zette na de Nacht van Woerden van afgelopen dinsdag een punt achter het eerste deel van haar veldritseizoen om rond de Kerst terug te keren in het veld.

Compton won in Tabor ten koste van Nikki Harris (tweede) en Pavla Havlikova (derde). De afgelopen week moest ze in zowel Valkenburg als Woerden nog haar meerdere erkennen in Vos. Beste Nederlandse was Sophie de Boer op de tiende plaats. Daarmee verdiende de Enschedese een halve nominatie voor het WK in Hoogerheide, om daar daadwerkelijk te mogen starten moet ze nog een keer bij de eerste twaalf eindigen in een wereldbeker. Annefleur Kalvenhaar werd twintigste.

Vos: 'Veel talent'

Marianne Vos sprak deze week nog haar vertrouwen uit in een nieuwe lichting veldrijdsters. "Het is jammer dat bij mijn afwezigheid nu ook Sanne van Paassen en Sabrina Stultiens met een blessure te kampen hebben, hopelijk gaan wij hen snel weer terug zien in het veld. Daarachter hebben meerdere rensters nog wat extra tijd nodig, maar talent is er zeker. In Nederlands zie je nu enorme startvelden en daar plukken we in de toekomst zeker onze vruchten van. Je mag alleen niet verwachten dat deze rensters nu al in staat zijn mee te doen met de wereldtop."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl