Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Belgen winnen Zesdaagse van Amsterdam

Zaterdag 26 oktober 2013

Track - De Belgen Kenny de Ketele en Gijs van Hoecke hebben de Zesdaagse van Amterdam op hun naam gebracht. Na een spannende slotavond wisten de winnnaars van brons op het EK Madison de hoofdprijs te veroveren in het Velodrome.

Raymond Kreder en Leif Lampater werden tweede, Wim Stroetinga en Jens Mouris derde. Tijdens de slotavond werd afscheid genomen van Peter Schep, voormalig wereldkampioen op de puntenkoers.

Toen Stöpler-Havik en De Ketele-Van Hoecke vroeg in de tweede koppelkoers een toer maakten stonden er in de strijd om de eindzege vijf koppels in dezelfde ronde. Een felle strijd leverde uiteindelijk de twee Belgen als eindwinnaars op. Met een doublette in de slotfase legden ze beslag op de eindzege.

Baanrecord In de koppeltijdrit zorgden Tristan Marguet en Marc Hester zaterdagavond voor een unicum. Het Zwitsers-Deense duo won het onderdeel voor de zesde dag op rij en deed dat in een tijd van 21:495. Een heus baanrecord.

Keirin Masters Teun Mulder pakte in de Keirin Masters de eindwinst. De spurter, in Londen goed voor olympisch brons, had zaterdag aan een derde plaats genoeg, maar sloot in stijl af en won. In de finale van de Sprint Masters nam Hugo Haak het op tegen Matthijs Büchli. De winnaar zou niet alleen de manche, maar ook het klassement  winnen. Uiteindelijk drukte Haak zijn wiel net iets eerder over de lijn dan Büchli en ging hij er met eindzege vandoor.

Peter Schep In het velodrome in Amsterdam werd zaterdagavond ook afscheid genomen van Peter schep. De zevenvoudig Zesdaagse-winnaar hangt vanwege een slepende blessure zijn fiets aan de wilgen, maar deed dat niet voordat hij achter gangmaker Ron Zijlaard nog eenmaal de strijd aanbond met enkele oud-collega’s en vrienden. Schep, voormalig Europees kampioen achter de derny,  liet nog een keer zien wat voor klasbak hij is en pakte de winst.

Rk

Nr

Teams

Rnd

Pts

1  

4

De Ketele Kenny - Van   Hoeke Gijs

0    

282

2

6

Lampater Leif - Kreder   Raymond

0

245

3

3

Mouris Jens -   Stroetinga Wim

1

255

4

1

Ligthart Pim - Kalz   Marcel

1

226

5

5

Stöpler Nick - Havik   Yoeri

3

243

6

8

Marguet Tristan -   Hester Marc

7

194

7

7

Markus Barry - Bartko   Robert

8

44

8

12

Hochmann Jiri -   Hacecky Vojtech

11

135

9

9

Boskamp Melvin -   Asselman Jesper

12

134

10

10

Kreder Wesley -   Hoffmann Nolan

15

114

11

2

Gate Aaron - Roberts,   Luke

18

92

12

13

Caspers Didier - Van   Zijl Melvin

21

33

13 

11

East Guy - Holloway   Daniel

27

33

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl