Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Smeenge en Ruijter winnen in Transalp

Zondag 10 juli 2022

Offroad - Tim Smeenge en Teus Ruijter hebben de Bike Transalp met een klinkende overwinning afgesloten.

In de zevende en laatste etappe van Lavarone naar Riva sloegen ze hun slag en kwamen als eerste aan bij het Garda meer. Met hun overwinning klommen ze tevens van plaats drie naar twee in het eindklassement achter de winnaars Herrera en Mejia. Het Oostenrijks/Italiaanse duo Philip Handl en Michael Wohlgemuth pakte de derde plaats. 

‘In de lange vijfde en zesde etappe van Kaltern naar San Martino di Castrazo over 94 kilometer en vervolgens naar Lavarone over 116 kilometer eindigden we twee keer als derde en verloren de tweede plaats in het klassement aan het duo Handl-Wohlgemuth.’, aldus Smeenge.

‘Vandaag was er een lastige afdaling met veel grote losse stenen in de etappe opgenomen en we hadden onze bandendruk daarom iets hoger gezet. Een goede zet want we kwamen overal zonder problemen naar beneden waar de concurrentie met pech kreeg af te rekenen. Alles heel houden hoort ook bij de sport en het levert ons een mooie etappe zege op in de slotrit.’, aldus Ruijter die daarna met Smeenge en duik in het Garda meer nam.

Foto: KMC TeamEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl