Demi de Jong stopt ermee

Vrijdag 15 juli 2022

Women - Wielrenster Demi de Jong stopt met wedstrijden rijden op professioneel niveau. Ze schrijft op Instagram dat ze na een goede winter klaar was voor het nieuwe seizoen, maar dat het niet lukt om goed te presteren door aanhoudende kniepijn.

“Helaas in pas mijn vijfde koers van het jaar zijn de knieklachten teruggekeerd. We hoopten dat het na 2-3 weken weer beter zou gaan, maar kregen hier geen grip op. Op advies van mijn fysio probeerden we het wat rustiger op te bouwen en dat ging beter. Alleen kwamen de koersen begin juni toch nog te vroeg. De pijn bleef gelijk weer een week aanhouden en toen heb ik besloten om ermee te stoppen.

Aan Raymond Rol en Bart Faes heb ik aangegeven niet weer weken/maanden met pijn rond te willen rijden en continue in de revalidatie stand te moeten staan. Continue denken of je wel iets kan doen zonder dat je pijn krijgt. Daar ben ik klaar mee na al die jaren en haal ik geen plezier meer uit. De komende tijd ga ik mij richten op wat ik verder wil. De rest van het seizoen zal ik blijven fietsen, maar nu zonder tijdsdruk.''

De Jong gold bij de junior-vrouwen als internationaal talent, die op het WK in Valkenburg (2012) een medaille haalde op de tijdrit. 

De Jong reed ook nog voor Lotto-Soudal en Chevalmeire-Bingoal.

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl