Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos naar de winst en geel in Tour de France Femmes

Maandag 25 juli 2022

Women - De tweede rit van de Tour de France Femmes is gewonnen door Marianne Vos.

Die toonde zich de snelste in een kopgroep van zes, waarin ook Maaike van der Duin deel van uitmaakte. Ook Elisa Balsamo was mee, maar offerde zich op voor Elisa Longo Borghini en liet de kopgroep toen lopen.

Gele truidraagster Lorena Wiebes en klassementsrensters Demi Vollering en Annemiek van Vleuten verloren vandaag een halve minuut.

De rit werd gekenmerkt door een fiks aantal valpartijen. Het was Van der Duin die op dat moment uit het peloton was weg gereden, waarna ze gezelschap kreeg van Silvia Persico, Elisa Longo Borghini, Marianne Vos, Elisa Balsamo en Kasia Niewiadoma. De draagster van het wit kreeg na afloop de prijs voor de strijdlust.

Gisteren werd Vos verslagen door Wiebes, dit keer was het raak. 'Het is geen wraak voor gisteren, maar het is een prachtige dag. We wisten dat we gefocust moesten blijven in de slotronde, met de wind en de nauwe straten. Ik dacht niet dat we weg zouden kunnen blijven. De ploeg heeft me perfect afgezet voor de finale. Het is ongelofelijk natuurlijk, ik ben hier om voor de dagzeges te gaan, dat het vandaag lukt, is geweldig. Ik wilde mijn best doen alles goed te doen, maar ik wist ook dat er andere sneller vrouwen waren in de kopgroep. In de finale had iedereen zere benen. Ik ben aangegaan en kon het volhouden.''

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl