Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos blijft in geel na hectische derde Tourrit

Dinsdag 26 juli 2022

Women - Marianne Vos moest de zege vandaag in de derde Touretappe aan Cecilie Utrup Ludwig laten, maar behield wel haar gele trui.

Het was een hectische rit, waarin een kleine groep sprintte voor de winst in Epernay. In de eerste groep behalve Ludwig en Vos ook onder andere Annemiek van Vleuten en Demi Vollering. 

Van Vleuten biechtte na afloop op twee dagen ziek te zijn geweest. Bij de NOS verklaarde ze aan de beterende hand te zijn. ''Ik heb natuurlijk wel een jasje uitgedaan. Maar het gaat goed komen'' verklaarde ze waarom ze op de laatste twee hellingen tijd moest toegeven op de andere toppers.

Demi Vollering kwam ten val, maar keerde terug bij de besten. Marianne Vos kon leven met de afloop. ''Cecilie had echt de beste benen op de laatste honderd meters. Ik heb alles gegeven, maar kon haar niet verslaan”, vertelt Vos. “Maar ik ben zeker niet teleurgesteld, omdat ik de gele trui behouden heb. Ik heb diep moeten gaan, want er werd stevig doorgereden op de klimmetjes. Het team zette me perfect af, maar het was echt een slopende finale.”

Vos heeft het geel en groen in handen. Femke Gerritse nam de bollentrui over van Parkhotel-ploeggenote Femke Markus.

Foto's: Oscar de Waele - SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl