Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten wint Tour Femmes en slotrit

Zondag 31 juli 2022

Women - Annemiek van Vleuten heeft de Tour de France Femmes gewonnen.

De Gelderse van Team Movistar won in stijl: ze won ook de slotrit naar La Planche des Belles Filles.

Net als de dag voordien was Demi Vollering de best of the rest en ze wist ook de bollentrui te winnen. Daarmee gingen alle truien naar Nederlandse vrouwen. Marianne Vos won het groen, Shirin van Anrooij het wit.

Vanochtend voelde het al super goed. Ik was heel goed hersteld”, keek Annemiek na afloop van de slotrit, met het geel om haar schouders, terug op de laatste dag. “In het geel winnen op deze aankomst, dat was wel een droom. Met al die mensen er ook bij, echt fantastisch!” Daarvoor kon ze ook haar teamgenotes van Movistar erg bedanken. “De ploeg heeft me ontzettend geholpen deze week. Toen ik ziek was in de eerste dagen waren ze er voor me en toen ik vandaag lek reed was Arlenis er bijvoorbeeld super snel bij om mij haar fiets te geven. Daarmee redde ze mijn Tour misschien wel. Dit was een geweldige teamprestatie.” 

En zo is Annemiek van Vleuten na acht dagen koersen, waarbij begonnen werd op de Champs-Élysées net voordat de mannen er finishten, de eindwinnares van de nieuwe Tour de France Femmes. “De eerste editie van de Tour de France wilde ik heel graag winnen. Dat ik vervolgens ook nog de laatste etappe kon winnen in de gele trui, geeft het nog wel extra veel glans. Gisteren heb ik ook wel aangegeven dat ik daar heel graag voor wilde gaan. Daarbij is het heel gaaf dat ik dit samen met het team ten doel had gesteld en dat het dan ook lukt.”

Grote stap

De Tour de France Femmes bleek direct een mega event, dat onwijs leefde bij het publiek, maar niet alleen bij hen. “Ik kan echt merken hoe zwaar en pittig het is. Hoe hard er wordt gekoerst door alle rensters. Dat is ook echt anders dan in andere etappekoersen. Vandaag werd er ook vanaf het eerste uur gekoerst om in de ontsnapping te zitten. Maar ook als je ziet hoeveel mensen de koers bezoeken, dat het live op tv door velen is bekeken en hoe goed de organisatie staat. Ik denk dat dit een heel grote stap is voor de ontwikkeling van het vrouwenwielrennen.”

Foto: © Sportfoto - Oscar de WaeleEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl