Trek-Segafredo naar winst in Vargarda

Zaterdag 06 augustus 2022

Women - Trek-Segafredo heeft de ploegentijdrit in het kader van de Women's WorldTour in Vargarda gewonnen. De ploeg had met Ellen van Dijk en Shirin van Anrooij twee Nederlandse motoren in huis.

SD Worx (met Demi Vollering en Chantal van den Broek-Blaak) en Team DSM (met Floortje Mackaij, Elise Uijen, Lorena Wiebes en Esmee Peperkamp) gingen mee op het podium.

De wedstrijd in Vargarda is een klassieker in het vrouwenpeloton, al heeft de ploegentijdrit wel iets aan waarde ingeboet vanwege het verdwijnen van dit onderdeel voor merkenteams op het werledkampioenschap op de weg. Ellen van Dijk: ''Toch is het bij onze ploeg altijd nog een belangrijk doel en ik vind het ook heel leuk om te doen. Ik mis veel individuele tijdritten op de wedstrijdkalender, laten we dit onderdeel vooral koesteren. Het is voor mij toch ook weer een goede voorbereiding richting met hoofddoelen van dit seizoen, het EK en WK tijdrijden later dit jaar. Je zit wel op je tijdritfiets en doet wel je voorbereiding, natuurlijk zijn er ook verschillen, maar ik pik deze wedstrijd graag mee in mijn voorbereiding. Zondag rijd ik dan nog de wegwedstrijd in Vargarda en dan start mijn aanloop naar het EK in München.'' Bij haar ploeg kwamen ze snel met vier te rijden, na een vroege lekke band en het afhaken van Chloe Hosking. Toch was men veruit de snelste.

Is Van Dijk meerdere malen wereldkampioene op dit onderdeel geweest bij de merkenteams, voor Van Anrooij was het haar eerste deelname aan dit onderdeel. ''En gisteren ook de eerste training. Bij onze ploeg leeft dit enorm en ik vond het ook mooi om dit onderdeel te mogen rijden en die ervaring mee te nemen. Ik ben natuurlijk nog maar tweedejaars elite en vorig jaar ging deze wedstrijd niet door vanwege COVID. Dit smaakte wat mij betreft naar meer. Dat je dan met dit sterke team winnen kan, maakt de ervaring wel helemaal af.''

 

Chantal van den Broek-Blaak baalde niet te lang van de tweede plaats, haar team gaf 38 tellen toe op de winnende formatie. Ooit was bij de ploeg van Blaak SD Worx (en concreet voorganger Boels-Dolmans) dit onderdeel een belangrijke doel in het seizoen. ''Richting dat WK was het belangrijk om er hier te staan en hier ook vertrouwen op te doen voor dat kampioenschap. Dat was nu anders. We hebben vrijdag voor het eerst in deze samenstelling getraind samen. Toch draaide het wel direct. We hebben een aantal rensters die hier heel veel ervaring in hebben en die nemen de anderen er ook in mee. We misten natuurlijk wel een zieke Marlen Reusser, die had echt onze motor kunnen zijn. Of het had betekend dat we met haar konden winnen? Dat kun je nooit zeggen. Het draaide nu misschien wel soepeler omdat we meer aan elkaar gewaagd waren, maar iemand als Marlen erbij, die zorgt er wel voor dat je veel vaker kunt uitrusten. We startten nu niet als superfavoriet en waren ontspannen en zijn er gewoon vol voor gegaan. Met deze tweede plaats als resultaat en daar mogen we gezien de omstandigheden tevreden mee zijn.''

Foto: © CyclingOnline.nl

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl